Jääkiekon MM-kisojen näyttäminen ravintolassa

Hanna Sorri
Kirjoittaja Hanna Sorri
Lukuaika 3 min
24.4.2023 14:31

Jääkiekon MM-kisojen lähestyessä monien ravintoloitsijoiden mielessä pyörii monia kysymyksiä. Kannattaako meidän näyttää MM-kisoja? Sopiiko kisat meidän ravintolaamme ja kannattaako niiden näyttäminen rahallisesti? Jotta päätösten tekeminen olisi hieman helpompaa, kokosimme tähän tekstiin vinkkejä MM-kisojen näyttämiseen ravintolassa.

 

Miksi jääkiekon MM-kisat kannattaa näyttää ravintolassa?

Suomalaiset ovat kiekkokansaa - sehän me jo tiedettiinkin. Leijonien menestys MM-kisoissa herättää suuria tunteita suomalaisten keskuudessa, ja kisojen aikana jääkiekosta puhutaan paljon niin mediassa kuin arkipäivän keskusteluissakin. Tästä voi hyvin vetää johtopäätöksen: jos joku houkuttelee asiakkaita ruudun ääreen, se on MM-kiekko. Monet ihmiset etsivät paikkoja, joissa he voivat katsella pelejä yhdessä muiden kanssa. Ravintolalla, joka näyttää jääkiekkoa, voi siis luonnollisesti olla kilpailuetua muihin ravintoloihin nähden.

 

Kun ravintola näyttää MM-jääkiekkoa, se voi houkutella myös aivan uusia asiakkaita, jotka eivät välttämättä ole käyneet ravintolassa aiemmin. Jos ravintola tarjoaa hyvää palvelua ja tunnelmallisen ympäristön MM-kisojen aikana, tämä lisää asiakasmäärää ja sen kautta kasvattaa myyntiä ja tuloja myös MM-kisakauden ulkopuolella.

 

 

 

 

Näin teet MM-kiekosta taloudellisesti kannattavaa

Ravintolan näkökulmasta tärkein kysymys liittyy MM-kisojen näyttämiseen liittyviin kuluihin. Siitä syystä lähdimme pohtimaan keinoja, joiden avulla ravintolat voivat varmistaa, että MM-kisojen näyttämisestä tulee taloudellisesti kannattavaa. MM-kisojen tuomaa taloudellista hyötyä ja riskiä voidaan arvoida simppelin laskukaavan avulla. Aloita laskeminen vastaamalla kahteen kysymykseen:

  1. Kuinka monta asiakasta arvioit tulevan katsomaan otteluita ravintolaasi keskimäärin per peli?

  2. Mikä on yleisimmin myydyn juoman/juomien keskikate?

Laskukaava

Asiakasmäärä  x  juomia/asiakas/peli  x  näytettyjen pelien määrä = kisojen aikana myytyjen juomien määrä

Esim. Lasketaan myytyjen juomien määrä, kun asiakkaita on arviolta 25 kpl, jokainen asiakas ostaa 3 juomaa per peli ja ravintolassa näytetään kaikki 64 MM-kiekon ottelua.

25 x 3 x 64 = 4800 myytyä juomaa


Kertomalla myytyjen juomien määrän keskikatteella, voit haarukoida MM-kisojen kannattavuutta. Kun näytät kaikki MM-kiekon jännittävät matsit ja Suomi menee finaaliin saakka, niin saahan siinä maksupäätettä vilautella. 😊

Tee lisätuloja teematuotteilla

Ravintola voi myös tarjota muita palveluita pelin aikana, kuten arpajaisia, erikoistarjouksia, naposteltavaa tai muita MM-teemaisia tuotteita. Hyvin mietityt lisäpalvelut houkuttelevat asiakkaita ja lisäävät kassavirtaa. Kisahuuma ja yhteishenki kannustavat ihmisiä löysyttämään kukkaronnyörejä, jos vain ravintolassa on sopivia kisatuotteita näkyvästi tarjolla. Vain taivas on rajana, ei muuta kuin mietintämyssy päähän ja kisadrinkit testaukseen!

Jääkiekon MM-kisoihin soveltuu loistavasti esimerkiksi peli-illan tuloskilpailu, jonka avulla houkuttelet asiakkaita ravintolaasi seuraamaan peliä. Julkaise ravintolasi somessa (esim. Facebookissa tai Instagramin tarinoissa) kysely, jonka kautta asiakkaasi pääsevät veikkaamaan pelin voittajaa. Voit myös kysyä asiakkailta ostotapahtuman yhteydessä pelin tulosta ja jakaa vastausten perusteella tietyn kortin, poletin tai vaikkapa juomalasin. Oikeaa veikkausta vastaavalla poletilla saa pelin päättyessä esim. alekupongin.

 

Laita tekniikka kohdalleen

Jääkiekon MM-kisojen 2024 näyttäminen ravintolassa hoituu Viaplayn 12 kk tilauksella tai 1 kk Viaplay Hockey -tapahtumapaketilla. Feelmentin kautta saat tilattua näppärästi kumman tahansa paketin, eikä sinun tarvitse jäädä yksin tekniikan kanssa. MM-kiekon lähetysten toistaminen tapahtuu Viaplayn sovelluksen tai verkkoselaimen kautta, ja puhelintukemme auttaa sinua vuoden jokaisena päivänä klo 9-23 numerossa 029 1234 122.


Näyttöratkaisuja kaipaaville ravintoloitsijoille suosittelemme Grano Media Tower -vuokranäyttöä, joka sopii MM-kiekon näyttämiseen kuin nenä päähän. Kyseessä on liikuteltava, suurikokoinen 2-puoleinen näyttö, joka on tarkoitettu festivaalien ja massatapahtumien opastamiseen sekä mainostuottojen hankkimiseen. Voit striimata kaapeloinnin avulla MM-kiekkoa tai muuta urheilusisältöä (tai miksei vaikka karaokea) näytölle vaivattomasti.

Mediapinta on kooltaan 2 x 3 metriä, ja se kääntyy pystyyn ja vaakaan. Yksi näyttö painaa 2000 kg ja se on helposti siirrettävissä trukilla, ja kestää tuulta ja tuiskua. Täydellinen ratkaisu MM-kiekon kesäisen kisakatsomon toteuttamiseen – sinun tarvitsee vain varmistaa riittävä sähkö ja äänentoisto. Feelmentin porukalla on useasti Granon kanssa työn alla erilaisia projekteja, ja voimme lämpimästi suositella heitä yhteistyökumppanina.

 

Kiinnostuitko Grano Media Towerista?

Ota yhteyttä Granon asiantuntijaan:

Pasi Osala
avainasiakaspäällikkö / Grano Oy
p. 044 766 7607
pasi.osala@grano.fi

 

 

 

Tilaa ilmoitukset uusista blogiteksteistä sähköpostiin