5 syytä näyttää Feelmentistä jääkiekon MM-kisat ravintolassasi

Hanna Sorri
Kirjoittaja Hanna Sorri
Lukuaika 3 min
24.4.2023 14:31

MM-jääkiekon kausi lähestyy, ja jännitys alkaa hiljalleen hiipiä kiekkokansan keskuuteen. Jääkiekon maailmanmestaruuskilpailut 2023 järjestetään Suomessa ja Latviassa 12.–28. toukokuuta 2023. Otteluareenoina ovat Tampereen Nokia Arena ja Riian Riika-areena.

Monien ravintoloitsijoiden mielessä pyöriikin nyt monia kysymyksiä. Kannattaako meidän näyttää MM-kisoja? Sopiiko se meidän ravintolaamme, kannattaako se rahallisesti, ja voimmeko näyttää kiekkoa vapailta kanavilta? Päätöksien tueksi kokosimme teille ytimekkään viiden kohdan listan:

 

1. Kaikista tärkein yksittäinen urheilutapahtuma Suomessa

Suomalaiset ovat kiekkokansaa - sehän me jo tiedettiinkin. Leijonien menestys MM-kisoissa herättää suuria tunteita suomalaisten keskuudessa, ja kisojen aikana jääkiekosta puhutaan paljon niin mediassa kuin arkipäivän keskusteluissakin. Tästä voi hyvin vetää johtopäätöksen: jos joku houkuttelee asiakkaita ruudun ääreen, se on MM-kiekko. Monet ihmiset etsivät paikkoja, joissa he voivat katsella pelejä yhdessä muiden kanssa. Ravintolalla, joka näyttää jääkiekkoa, voi siis luonnollisesti olla kilpailuetua muihin ravintoloihin nähden.

 

Kun ravintola näyttää MM-jääkiekkoa, se voi houkutella myös aivan uusia asiakkaita, jotka eivät välttämättä ole käyneet ravintolassa aiemmin. Jos ravintola tarjoaa hyvää palvelua ja tunnelmallisen ympäristön MM-kisojen aikana, tämä lisää asiakasmäärää ja sen kautta kasvattaa myyntiä ja tuloja myös MM-kisakauden ulkopuolella


Voit haarukoida MM-kisojen tuomaa taloudellista hyötyä ja riskiä näin:

1. Kuinka monta asiakasta arvioit tulevan katsomaan otteluita ravintolaasi keskimäärin per peli?  (esim: 40)

2. Mikä on yleisimmin myydyn juoman/juomien keskikate?

Laskukaavaan voidaan käyttää varovaista arviota, että asiakkaasi ostaa yhden juoman erää kohden. Jos näytät vain leijonien matsit, joita on vähintään 7, tulee lopputuloksesi:

Kaava
(Asiakasmäärä)    x  (Juomia/asiakas/peli)  x  (näytettyjen pelien määrä) = Kisojen aikana myytyjen juomien määrä.

Esimerkki
(40 asiakasta)  x  (3 juomaa)  x  (7 peliä) = 840 myytyä juomaa


Tämän kun vielä kerrot keskikatteella, voit haarukoida kannattavuutta.

Vielä kun näytät muutkin jännittävät matsit ja Suomi menee finaaliin saakka (10 peliä), niin saahan siinä maksupäätettä vilautella 😊

 

 

 

 


2. Uudet entistä järkevämmät hinnoittelut

Normaalisti C Moren yrityksille suunnatuissa sporttituotteissa on 12 kk määräaikainen sopimus, mutta MM-kisoja varten loimme kokonaan uuden tuotteen – yhden (1) kuukauden mittaisen tapahtumapaketin.

Tänä vuonna tapahtumapaketti sai useamman hintaportaan, jotta ne vastaisivat paremmin asiakkaiden tarpeisiin. Hinta porrastuu nyt entistäkin joustavammin asiakaspaikkojen mukaan.

Jos asiakaspaikkoja on vähemmän, maksat myös vähemmän.
Reilua, eikö vaan?

 

Kuva MM-jääkiekon tapahtumapaketin hinnoittelusta

 

 

3. MM-jääkiekon näyttäminen julkisessa tilaisuudessa


Alla ote MTV:n linjauksesta

MM-kisoista voi näyttää vapaata MTV3-kanavan lähetystä, mutta tällöin ottelun seuraamisen pitää olla maksutonta katselijoille eikä ottelulla voi mainostaa tätä yleisötilaisuutta, vaan kiekkolähetys on vain nähtävissä osana tapahtuman kokonaisuutta.

Sama ohjeistus pätee esimerkiksi yritysten järjestämiin yksityistilaisuuksiin, eli MTV3:n lähetystä voi näyttää ravintolassa, mutta ottelun seuraamisen pitää olla maksutonta katselijoille. Ottelulla ei voi mainostaa tätä tilaisuutta, vaan kiekkolähetys on vain nähtävissä osana tapahtuman kokonaisuutta. 

Jos näissä tilanteissa asiakas haluaa näyttää ottelut ”parhailla” sisällöillä (pitkät studiot), niin tulee hankkia C Moren ravintolapaketti käyttöön Feelmentiltä.

*Kohdan 2 teksti muutettu vastamaan uutta ohjeistusta. Teksti muokattu 4.5.2023 - 11:36

 

 

Feelment jälleenmyy C Moren yrityskäyttöön lisensoitua tapahtumapakettia, joten sen kautta voit näyttää urheilua ravintolassasi huoleti – luvat ovat kunnossa.

 

 

4. Teematuotteilla voit tehdä vieläkin enemmän lisätuloja

Ravintola voi myös tarjota muita palveluita pelin aikana, kuten arpajaisia, erikoistarjouksia, naposteltavaa tai muita MM-teemaisia tuotteita. Hyvin mietityt lisäpalvelut houkuttelevat asiakkaita ja lisäävät kassavirtaa.

Kisahuuma ja yhteishenki kannustavat ihmisiä löysyttämään kukkaronnyörejä, jos vain ravintolassa on sopivia kisatuotteita näkyvästi tarjolla. Vain taivas on rajana, ei muuta kuin mietintämyssy päähän ja kisadrinkit testaukseen! 

 

5. Feelment auttaa sinua markkinoinnissa

Jos et itse osaa tai jaksa tehdä mainosmateriaalia someen, ällös huoli! 

Meillä on kaikille MM-kiekon tilaajille veloitukseton mainospaketti, jossa on muutamia vapaasti käytettäviä kuvia someen tai TV-ruudulle. Ei muuta kun mainostamaan!

Leijonan kuva ja teksti: meillä näkyy mm-jääkiekko. Liity kisakatsomoon.

 

Ota kaikki irti mainospalvelusta

 

Ravintola voi myös houkutella ulkopuolelta mainostajia, jotka haluavat tavoittaa jääkiekon yleisön. Ravintola voi myydä mainostilaa näytöillään tai tarjota sponsorointimahdollisuuksia erilaisille yrityksille.

Feelment-asiakkailla on ilmaiseksi käytössään Digital Signage – mainospalvelu, jonka avulla saat mainoksia näkymään TV-ruudulle. Sportin aikana samalla näytöllä ei luonnollisesti mainokset näy, mutta voit tehdä veloituksetta kokonaan omat mainostustunnarit ja pyhittää erillisen koneen (esim. Windows-tabletin) ja yhden TV-ruudun mainostamiselle. Jos sinulta löytyy laite ja tv-ruutu, mitään lisäkuluja tästä ei siis sinulle tule.

 

 

 

BONUS: Oheis-ohjelmat kuukauden ajan kaupan päälle


”Kisathan kestävät vain 16 päivää ja tapahtumatuote on kokonaisen kuukauden, mitä teen lopuilla päivillä?” Toivoinkin että kysyisit!

Kuukauden kisapaketin voimassaoloaikana asiakkaalla on käytössään MM-kiekon lisäksi myös kaikki muu C Moren sporttisisältö.

Tässä muutamia vuoden 2023 tärppejä:

  • Timanttiliiga (28.5. Rabat)
  • Rallin MM-sarja (12-14.5. Portugalin MM-ralli)
  • Jalkapallon Mestarien liiga (Välierien 2.osaottelut 16-17.5.)
  • Jalkapallon La Liga & Serie A

 

 

Jättinäyttö tapahtumaasi?

Yhteistyökumppanin vinkki

 

Feelmentin porukalla on useasti Granon kanssa työn alla erilaisia projekteja, ja voimme lämpimästi suositella heitä yhteistyökumppanina.

Granolla on valikoimissa näyttöratkaisu nimeltään Grano Media Tower, joka sopii MM-kiekon näyttämiseen kuin nenä päähän.

Kyseessä on liikuteltava, suurikokoinen 2-puoleinen näyttö, joka on tarkoitettu festivaalien ja massatapahtumien opastamiseen ja mainostuottojen hankkimiseen. Feelmentistä voi kaapeloinnin avulla striimata MM-kiekkoa tai muuta urheilusisältöä (tai miksei vaikka karaokea) näytölle vaivattomasti.

Mediapinta on kooltaan 2 x 3 metriä, ja se kääntyy pystyyn ja vaakaan. Yksi näyttö painaa 2000 kg ja se on helposti siirrettävissä trukilla, ja kestää tuulta ja tuiskua. Täydellinen ratkaisu MM-kiekon kesäisen kisakatsomon toteuttamiseen – sinun tarvitsee vain varmistaa riittävä sähkö ja äänentoisto.

Jos kiinnostuit Grano Media Towerista, voit ottaa suoraan yhteyttä Granon asiantuntijaan:

sample-78q9q

Grano Oy

Pasi Osala / avainasiakaspäällikkö
p. 044 766 7607
pasi.osala@grano.fi

Kiinnostuitko MM-kisapaketista? 

 

Ota meihin yhteyttä!

029 1234 121 (ma-pe klo 8-16)
info@feelment.com

 

 

 

Tilaa ilmoitukset uusista blogiteksteistä sähköpostiin