VillageWorksin toimistohotelleissa työnilo kohtaa taustamusiikin

Iina Huikari
Kirjoittaja Iina Huikari
Lukuaika 3 min
15.1.2023 11:04

Mikä rauhoittaa mieltä? Vihreä metsä, harmoniset värit, oikeilla paikoilla lepäävät tavarat. Ympäristö, jonka äänimaailma tukee keskittymiskykyä ja jossa ajan kulku on lähempänä flown tunnetta kuin kiirettä. Nämä kaikki asiat ovat löytäneet kodin VillageWorksin toimistohotelleista; tiloista, joissa yritykset viihtyvät ja työstä tulee iloa. Feelment® on päässyt osaksi toimistojen mielenkiintoista maailmaa sisustamalla VillageWorksin tiloja soittolistoilla. Kävimme tutustumassa toimistojen tunnelmaan ja kysymässä samalla VillageWorksin kokemuksia Feelmentin palveluista.

Asiakkaat edellä

Kun Espoon Sinihelmen kiinteistöstä oltiin yhteydessä, VillageWorksin toimitusjohtaja Khuong Le ei voinut olla tarttumatta uuteen mahdollisuuteen. Sen lisäksi, että VillageWorks halusi lähteä parantamaan Espoon toimistotilatarjontaa, yhdistyi Sinihelmen nimessä sattumalta kaksi toimitusjohtajan lempiasiaa: sininen väri sekä VillageWorksin huikea työntekijä Helmi. Toimistohotellien viihtyvyydestä ja käytännön asioista vastaava projektipäällikkö Helmi Viippola otti uuden kohteen suunnittelun ilolla työkseen:

”Meillä pyritään vastaamaan etukäteen asiakkaiden toiveisiin, jotta tiloissamme on viihtyisää. Ihmiskohtaamiset ja helppous ovat suuressa arvostuksessa. Sinihelmi on ollut mielenkiintoinen projekti juuri siksi, että pääsin pohtimaan mitä moottoritien varrella sijaitsevan kiinteistön kohderyhmä kaipaa.”

VillageWorksillä asiakaskokemukset ajatellaankin alusta loppuun. Kattavasta tilatarjonnasta etsitään juuri asiakkaiden tarpeita vastaava kokonaisuus ja kaiken tarvittavan saa yhdellä selkeällä kuukausihinnalla. Lisäksi työtä tehdään aidolla kokemuksella; aiemmin Business Center Papula -nimellä tunnettu VillageWorks on tarjonnut toimisto-, kokous- ja coworking-tiloja jo vuodesta 2008 lähtien.

 

Kohti uutta tulevaa

Viime vuodet ovat olleet mylläkkää eikä sitä ole kieltäminen. Työelämän tulevaisuus on muuttunut työskentelytavoista työhyvinvointia myöten ja tämä näkyy myös VillageWorksillä. ”Monet yritykset ovat luopuneet isoista konttoreista. Kevyemmän mallin työtilat ovat joustava ratkaisu, sillä meillä ei ole pitkiä sitoutumisaikoja. Toimistohotelli on hyvä ratkaisu myös silloin, kun yritys haluaa tarjota työntekijöilleen useamman kohteen, jossa työskennellä”, kertoo Helmi.

Asiakkaan tilanteen muuttuessa VillageWorks elää mukana, sillä lyhyen sitoutumisajan ohella myös lisätilaa on saatavilla nopeasti. Tehokasta työntekoa tuetaan joustavuuden lisäksi hyvinvoinnilla; toimistohotellit ovat yritysten, mutta myös ihmisten kohtaamispaikkoja, joissa aikaa vietetään erilaisten aktiviteettien ja mikrotaukojen merkeissä. Kuulumisia vaihdetaan VillageWorksin tiloissa järjestetyillä joogatunneilla, aamupuuroilla ja kahvihetkillä.

 

Musiikki osana tilaviihtyvyyttä

Taustamusiikin tärkeyden Helmi on päässyt todistamaan oman kokemuksen kautta. Lapland Hotelsin ainutlaatuinen äänimaailma teki vierailulla pysyvän vaikutuksen, jota Helmi muistelee vielä vuosienkin jälkeen. Haastattelijana paljastan, että myös heillä on käytössä Feelmentin taustamusiikkipalvelu ja jaamme iloisen naurahduksen. Musiikilla on toden totta merkitystä brändimielikuvalle.

”Optimaalisen lämpötilan ja valaistuksen ohella myös musiikki on osa tilaviihtyvyyttä. Se tukee lämminhenkisyyttä ja laadukasta fiilistä. Huolella mietitty taustamusiikki kuten lounge-tyyliset soittolistat tukevat myös monilla keskittymistä”, Helmi täydentää.

Toimistotiloissa taustamusiikki toimii myös erinomaisena ääniverhona. Ilman musiikkia jokainen kahvikupin kilinä ja askel kuuluu häiritsevällä tavalla: ”Jos on hiiren hiljaista, kynnys keskustella on korkea, sillä kaikki kuulee. Aamuisin ja iltapäivisin musiikki on myös kiva elementti rauhallisen tunnelman tueksi.”

 

Viihtyvyys syntyy yksityiskohdista

VillageWorksin tilat mukailevat sekä asiakkaiden tarpeita että nykypäivän virtauksia. Esimerkiksi isona trendinä tulleet puhelinkopit löytyvät kaikista kohteista. Myöskään taustamusiikkia ei ole lisätty heittämällä vaan takana on huolellista tilakohtaista suunnittelua. Työstressin paino putoaa harteilta jokaisen harkitun yksityiskohdan myötä.

Taustamusiikki rikkoo hiljaisuutta VillageWorksin toimistohotellien yhteisissä tiloissa ja hissiauloissa. Kapeat käytävät sen sijaan toimivat paremmin ilman musiikkia – näin vältytään ikäviltä äänitunneleilta. Asiakaskokemukset ovat yksityiskohtien summa: ”Ilman taustamusiikkia kokonaiselämys jää vajaaksi. Jos musiikki ei soi, huomaa heti, että nyt puuttuu jotain”, tiivistää Helmi.

Mieleen herää väistämättä Alvar Aallon lausahdus: ”Muoto on mysteeri, joka väistää määritelmiä, mutta antaa ihmiselle hyvän olon.” VillageWorksin toimistohotellit ovat toteutettu samaa muotokieltä vaalien. Tiloissa elää työtä tekevien ihmisten lisäksi hyvää oloa ja mielenrauhaa – jotain, joiden tarkkaa määritelmää on vaikea kiteyttää. Työtila kasvaa kodiksi ja työpaikka yhteisöksi.

 

Kokoushuone, jossa pitkä pöytä ja tuoleja.

Q&A

VillageWorks vastaa kysymyksiin

Onko uudessa kohteessanne Sinihelmessä vielä vapaita tiloja?

Kyllä vain. Vapaana löytyy tiloja 11 neliöstä 51 neliöön. Sinihelmestä löytyy lisäksi coworking-tilaa, josta voi hankkia pöytäpaikan. Tarjolla on myös virtuaalitoimistopalvelu yrityksille, jotka kaipaavat toimitilan sijaan osoitetta. Jos toimistohotellin tai tilan valinta mietityttää, meidän myyntipäällikkömme Paula osaa varmasti suositella oikeaa ratkaisua. Yhteydenottopyynnön voi jättää vaikkapa suoraan netissä.

Mitä terveisiä haluaisitte lähettää yrityksille, jotka pohtivat taustamusiikin lisäämistä toimistoon?

Taustamusiikkia kannattaa lähteä ehdottomasti kokeilemaan esimerkiksi testijaksolla, jonka aikana kyselee asiakkailta palautetta. Sen jälkeen on helppo lähteä laajentamaan musiikin käyttöä. Sillä on merkittävä vaikutus tuleeko musiikki Feelmentistä tai vaikkapa radiosta – Feelmentin taustamusiikkipalvelu mahdollistaa laadukkaan kokonaiselämyksen. Kotimaisena yrityksenä meillä onkin ilo käyttää kotimaista palveluntarjoajaa.

Missä Feelment on onnistunut mielestänne erityisen hyvin?

On kiva, että musiikin saa samasta palvelusta kaikkiin eri tiloihin ja tarpeisiin. Feelmentin musakirjasto on todella kattava ja soittolistat ovat laadukkaita, hyvin mietittyjä ja tarpeeksi laajoja. Lisäksi soittolistoja voi vaihtaa kauden tai tilaisuuden mukaan. Feelmentin kohdalla voi myös luottaa, että soittolistat ovat ammattilaisten tekemiä - niitä voi siis soittaa luottavaisin mielin.

 

Tilaa ilmoitukset uusista blogiteksteistä sähköpostiin