Taustamusiikkia yrityskäyttöön? 5 syytä musiikkipalvelun hankintaan

Iina Huikari
Kirjoittaja Iina Huikari
Lukuaika 3 min
17.4.2022 9:40

Taustamusiikin soittaminen yrityksen tiloissa aiheuttaa usein paljon kysymyksiä. Millaista taustamusiikkia tulisi valita: teostovapaata hissimusiikkia vai tunnettuja hittejä? Voiko yritys soittaa julkisesti radiota? Entäpä Spotifyn soittolistat? Feelmentin musiikkiasiantuntija Matti kertoo, miksi taustamusiikkipalvelu on helppo vastaus näihin kaikkiin kysymyksiin.

Taustamusiikkipalvelu takaa onnistuneet musiikkivalinnat

Taustamusiikin lisäämisestä yrityksen tiloihin on puhuttu jo pitkään, sillä musiikin hyödyt ovat olleet silmiemme nähtävissä. Asiakkaat viihtyvät, tunnelma on kohdallaan ja samalla myynnit kasvavat. Useat yritykset käyttävät taustamusiikkia asiakkaiden ostopäätösten tukena sekä kohderyhmän määrittelyssä. Positiiviset vaikutukset eivät kuitenkaan tapahdu mitä tahansa musiikkia soittamalla vaan taustamusiikin tulisi sulautua yrityksen tyylilajiin ottamatta liikaa valtaa.


”Musiikin on syytä tukea yrityksen haluamaa tunnelmaa samalla luoden myös asiakkaille hyvän fiiliksen.”


Onnistuneet musiikkivalinnat pohjautuvat tarkkaan harkittuun tyylisuuntaan, asiakaskunnan analysointiin sekä huolella koottuihin soittolistoihin. Asiaan perehtyminen, musiikin valitseminen ja soittolistojen tekeminen vie valehtelematta aikaa. Olisiko yrityksille suunnatun musiikkipalvelun hyödyntäminen siis kannattavaa?

5 syytä taustamusiikkipalvelun hankintaan

1. Sopiva kattaus tunnettua ja tuntematonta

Tunnetun musiikin soittaminen on yritykselle taloudellinen etu, sillä hiteillä on väistämättä yhteys asiakkaiden tunteisiin – mielikuvat ja muistot ihmiskohtaamisista ja tapahtumista heräävät eloon. Tästä syystä pelkkään teostovapaaseen hissimusiikkiin ei kannata turvautua, sillä tunteiden herättely on tie onnistuneeseen asiakaskokemukseen. Liiallisella tunnetun musiikin soittamisella on kuitenkin myös haittapuolensa.


”Jos taustamusiikki koostuu vain kuluneista hiteistä, tulee paikasta huonolla tavalla viime vuosikymmenen fiilis. Asiakkaat eivät myöskään viihdy pitkään pelkkien tunnettujen kappaleiden parissa, koska ne on kuultu liian monta kertaa. Jatkuvalla soitolla ne vievät myös liikaa huomiota.”


Äärilaitoihin eksymisen voi välttää taustamusiikkipalvelulla, sillä asiantuntijoiden kokoamat soittolistat ovat suunniteltu juuri yritysten taustamusiikiksi ja myyntien kasvattamiseen. Soittolistoissa on mietitty tasapainoista kokonaisuutta kaikkien musiikkityylien osalta. ”80-luvun musastakin saa tuoreen kuuloista, kunhan valikoimasta löytyy muutakin kuin kuluneita hittejä. Näin esimerkiksi kasariravintolaan saa luotua miellyttävän ja raikkaan tunnelman.”

2. Musiikin hakeminen on helppoa

Yrityksen tyylisuuntaan ja kohderyhmään soveltuvan musiikin etsiminen täysin tyhjältä pohjalta aiheuttaa ymmärrettävästi päänvaivaa. Jotta samat soittolistat eivät pyörisi jatkuvalla toistolla, on taustamusiikkipalvelun hakutoiminto loistava apuväline musiikin valintaan. Esimerkiksi Feelmentin hakutoiminnon avulla soittolistoja voi rajata käyttöpaikan sekä toivotun musiikillisen tyylisuuntauksen mukaisesti. Soittolistoja suodattamalla saa näkyviin vain tietyn tempoluokituksen mukaista musiikkia tai vaikkapa uudempaa tuotantoa.

Musiikkipalvelun käyttäminen ei myöskään poista omien soittolistojen käyttöä, sillä Feelment® mahdollistaa omien Spotify-listojen tuonnin palveluun. Sen sijaan, että musiikkivalinnat olisivat kokonaan ulkoistettuja, voi omia valintoja yhdistellä palvelun soittolistojen kanssa. Mikä sen loistavampi tapa luoda uudenlaista musiikkimaisemaa, kun usean eri soittolistan soittaminen samanaikaisesti.

3. Radio ei voi kuunnella kohderyhmääsi, sinä voit

Valinnanvaikeus johtaa usein radion soittamiseen, sillä se tuntuu kotoisalta ja vaatii vain voimassa olevan musiikkiluvan. Radiokanavia on kuitenkin valtavasti, joten oikeanlaisen kanavan löytäminen on haastavaa. Se mikä miellyttää omaa korvaa, ei välttämättä palvele yrityksen tyyliä ja asiakaskuntaa.


”Taustamusiikin avulla saa todella helposti määriteltyä kohderyhmän, mutta myös laajennettua sitä. Musiikki onkin suositeltavaa valita kohderyhmän mukaan, sillä se tukee viihtyisyyttä.”


Radion soittaminen tuo aina mukanaan myös keskusteluohjelmia sekä mainoksia. Puhe on häiritsevä ärsyke, joka vaikeuttaa asiakkaiden kommunikointia katkaisemalla ajatuksia. Taustamusiikin tärkeimpiä ominaisuuksia onkin juuri ääniverhona toimiminen, jotta häiritsevät ärsykkeet saataisiin häivytettyä. Radion vaikutus on kuitenkin päinvastainen. Yrityksen äänimaailma toimii parhaiten, kun se ei ärsytä ketään.

4. Taustamusiikkikumppani yrityskäyttöön

Tiesitkö, että Spotify ei ole tehty yrityskäyttöön? Taustamusiikin soittaminen yrityksen tiloissa ei siis ole sallittua Spotifyn kautta. Musiikin soittaminen omatoimisesti vaatiikin aina palvelun käyttöehtojen tarkastelua, sillä moni musiikin suoratoistopalvelu on suunnattu vain yksityishenkilöille. Palvelua valittaessa onkin siis helpointa ottaa käyttöön juuri yrityksille suunnattu taustamusiikkipalvelu. Näin voi varmistua käyttöehtojen ja lakien noudattamisesta.

Tunnetun taustamusiikin toistamiseen yritys tarvitsee myös musiikkiluvat. Kun käytössäsi on musiikkipalvelu, tarvitset vain yrityksen toimialan mukaisen taustamusiikkiluvan. Sen sijaan, jos teet soittolistat itse tallentamalla musiikkia laitteellesi, tarvitset vielä erillisen tallennusluvan. Taustamusiikkikumppani vähentää siis tarvittavien lupien määrää.

5. Tekniikka palvelee yritystä

Taustamusiikkipalvelun käyttöominaisuudet ovat suunnattu nimenomaan yrityskäyttöön, joka tuo helppokäyttöisyyttä. Esimerkiksi Feelmentin käyttöliittymä mahdollistaa useiden musiikkikanavien toistamisen yhdeltä laitteelta samanaikaisesti. Näin yritys voi toistaa erilaista musiikkia useissa tiloissa. Tämän lisäksi kappaleiden vaihtaminen on tehty huomaamattomaksi; taustamusiikin jatkuvuus pysyy yllä, kun edellinen kappale sulautuu seuraavaan. Musiikkipalvelu mahdollistaa myös avun teknisiin toteutuksiin kuten laitteiden hankintaan. Ja jos kohtaat ongelman, hätä ei ole suuri, sillä puhelintuki on tavoitettavissa vuoden jokaisena päivänä.


Taustamusiikkipalvelun hankkiminen ja siitä maksaminen on siis monella tapaa kannattavaa. Sen lisäksi, että aikaa säästyy, palvelu takaa myös stressittömyyden. Musiikki palvelee yritystä parhaalla mahdollisella tavalla samalla tietäen, että palvelun yrityskäyttö on sallittua. Myynnit kasvavat, ja työntekijöiden arki helpottuu, kun tekniikan kanssa ei tarvitse taistella. Sujuva arki onkin iso osa viihtyisyyttä, sillä se näkyy ja kuuluu. Työntekijöistä asiakkaisiin.

Voit kokeilla Feelmentin musiikkipalvelua veloituksetta. Lue lisää palvelusta painamalla tästä!

Tilaa ilmoitukset uusista blogiteksteistä sähköpostiin