Miten valita karaokepalvelu ravintolaan? ūüé§

Valtteri Vanha
Kirjoittaja Valtteri Vanha
Lukuaika 3 min
28.9.2023 13:52

Harkitsetko karaoken tarjoamista ravintolasi asiakkaille? Vai oletko kyllästynyt nykyiseen palveluun ja haluat kokeilla jotain uutta? Karaokepalvelua valitessasi sinun tulee kiinnittää huomiota näihin 5 tekijään, jotka muodostavat hyvän karaokepalvelun.

Tapoja tarjota karaokea ravintolassasi löytyy useita. Tapoja on useita, mutta vuosien ajan modernit viihdepalvelut, kuten Feelment on syrjäyttäneet perinteiset DVD-levyt ja soittimet.


T√§ss√§ kirjoituksessa k√§sittelemme vain digitaalisia karaokepalveluita, sill√§ vaihtoehtoisia j√§rjestelmi√§ ei en√§√§ markkinoilla k√§yt√§nn√∂ss√§ ole. 

Tässä kriteerit, joilla itse ravintoloitsijana valitsisin laitteet.

1. Luotettavuus ūü¶ĺ

Karaoken tarkoitus on kasvattaa myyntiä ja jos järjestelmä on epäluotettava, voi se pahimmassa tapauksessa karkottaa asiakkaita pysyvästi. Puhumattakaan sen illan myynnin menetyksestä. Tästä syystä luotettavuus on kaikista tärkein yksittäinen tekijä. Sama pätee myös muun tekniikan kanssa, eli panosta myös äänentoiston, mikserin ja mikrofonien laatuun ja luotettavuuteen.

Mikä tekee karaokejärjestelmästä luotettavan?

1. Toimii ilman internet-yhteyttä
Karaokepalvelun tulee toimia, vaikka nettiyhteys katoaa. Poiketen muista karaokepalveluista, Feelment lataa karaokekappaleet ja taustamusiikin tietokoneelle, jolloin se ei ole riippuvainen verkkoyhteydest√§. Tietokoneelle voidaan ladata kymmeni√§ tuhansia kappaleita valmiiksi, jolloin nettiyhteys ei my√∂sk√§√§n rajoita kovin paljon valikoimaa. 

2. Pilvipohjainen
Jos laitteen p√§√§lle l√§ikkyy olutta tai se muuten vain rikkoontuu, voi illasta muodostua katastrofi. Jos karaokej√§rjestelm√§ on laitekohtainen, ei sin√§ iltana v√§ltt√§m√§tt√§ en√§√§ lauleta. Koska Feelment on pilvipohjainen sovellus ja toimii Windows 10/11-alustalla, onnistuu sovellus asentaa mille tahansa laitteelle ja tunnusten sy√∂tt√§misen j√§lkeen kaikki on kuten ennenkin. 

3. Liitännät
Laitteessa tulisi olla omat liit√§nn√§t kuvalle, √§√§nelle ja tietenkin virralle. Adapterit ovat aina heikko lenkki ja rikkoontuvat helposti, joten suosi laitteita, joihin saat suoraan kaapelin kiinni. 

 

2. Sis√§lt√∂, sis√§lt√∂, sis√§lt√∂ ūüé§

Kun asiakkaasi pyyt√§√§ jotain harvinaista kappaletta ja se l√∂ytyy valikoimasta, kuin kani hatusta, on hymy herk√§ss√§ ja asiakas yleens√§ enemm√§n kuin tyytyv√§inen. Mit√§ enemm√§n sinulla on tarjota sellaisia kappaleita, joita asiakkaasi haluavat laulaa, sit√§ tyytyv√§isempi√§ lompakkoja tiskill√§ k√§y. 

Julkaisemme vuosittain Feelmentin karaoketilastot ja kerta toisensa j√§lkeen trendi on selv√§: Suomalaiset laulavat suomalaisia kappaleita. L√§hes 80% kaikista lauletuista kappaleista on suomenkielisi√§. 

Karaokepalveluiden kappalevalikoimat liikkuvat lähes sadoissa tuhansissa, mutta tällä ei käytännössä ole minkäänlaista merkitystä, sillä suomenkielisiä karaokekappaleita on tuotettu n. 14 000. Jos haluat tarjota asiakkaallesi parhaan mahdollisen valikoiman, suosittelemme tutustumaan Feelmentin karaokevalikoimaan, joka sisältää yli 50% enemmän kotimaisia kappaleita, kuin muut järjestelmät.

 

3. Taustamusiikki ūüéĶ

Kovimman luokan karaokebaarikin tarvitsee aina taustamusiikin, joka onkin ravintolaviihteen kivijalka. Hyv√§n ja loistavan karaokepalvelun erottaa taustamusiikki. Pahimmillaan karaokepalveluiden "ilmaiset taustamusiikit" ovat muutamia tuhansia laulettuja karaokekappaleita. (Jep, t√§llaistakin on n√§hty ūüėÖ)

Karaokejuontajan kannalta helpointa on, että taustamusiikki ja karaoke vuorottelevat automaattisesti, jolloin illan tunnelma säilyy katkeamattomana ja vetäjä voi käyttää pelisilmää soittaessaan välikappaleita.

Kunnollinen ammattik√§ytt√∂√∂n suunniteltu j√§rjestelm√§ sis√§lt√§√§ oikean taustamusiikkipalvelun, joka vastaa kaikkiin tarpeisiisi. 

 

4. Kun ūüí© osuu tuulettimeen

Siinä missä DVD-levyt naarmuuntuvat, on digitaalisissa järjestelmissä myös omat murheensa. Laitteet tarvitsevat päivityksiä ja jos näitä ei huolleta, voi ongelmat nostaa päätään. Silloin on tärkeää, että sinulla tai työntekijälläsi on puhelinnumero, johon soittaa.

Kokemuksemme mukaan ongelmat ovat usein melko universaaleja ja nopeasti ratkaistavissa. T√§st√§ syyst√§ olemme auttaneet my√∂s useita kilpailijoiden asiakkaita, jotka ovat tukeemme soittaneet. Jos siis et saa palveluntarjoajaasi kiinni, meille voit soittaa vuoden jokaisena p√§iv√§n√§ 09-23. Puhelimeen vastataan aina tai soitetaan per√§√§n, se on varma ūüßź

 

4. Käyttö ja lisäpalvelut

Monet ovat valinneet Feelmentin sen helppokäyttöisyyden ja loistavien lisäpalveluiden, kuten Digitilauksen tai ilmaisen Digital Signagen vuoksi. Tämä on meidän mielestämme viimeisin merkittävä ostopäätökseen vaikuttava tekijä.

On selvää, että palvelun käyttämisen tulee olla helppoa ja intuitiivista, mutta tekemällä oppii aina järjestelmästä riippumatta. Käyttöliittymän lisäksi itse laitteella on suuri merkitys työn sujuvuuteen. Listan alle laitteiden erot, plussat ja miinukset

 

Pöytäkone

Hyv√§√§: Suuri n√§ytt√∂ ja fyysinen n√§pp√§imist√∂ tekev√§t aktiivisista karaokeilloista sujuvia ja samalla my√∂s ty√∂ergonomia pysyy hyv√§n√§. 
Huonoa: Vie enemmän pöytätilaa ja vaikeasti liikuteltava.

 

Kannettava tietokone:

Hyvää: Riittävän suuri näyttö ja fyysinen näppäimistö auttavat työnteossa. Liikkuu helposti mukana paikasta toiseen tai pöydän alle piiloon, jos tarve. Yhdistää tabletin ja pöytäkoneen parhaat puolet, eli pätevä jokapaikanhöylä.

Huonoa: Näyttö hiukan alhaalla, joten ei pöytäkoneen veroista työergonomiaa.

 

Tablet

Hyv√§√§:  Liikkuu helposti mukana ja vie v√§hiten p√∂yt√§tilaa. Soveltuu erinomaisesti kevyeen, satunnaiseen k√§ytt√∂√∂n.

Huonoa: Pienen näytön, kosketusnäyttönäppäimistön ja huonon työergonomian vuoksi soveltuu heikosti ammattimaiseen käyttöön. Vaati usein myös erilaisia adaptereita, joka heikentää luotettavuutta.

 

 

Lue myös nämä:

Tässä muutamia aiheeseen liittyviä kirjoituksia, jotka saattaisivat kiinnostaa sinua.

ūüĎČ Millainen mikseri karaokea varten?

ūüĎČ 5 Tapaa tarjota karaokea ravintolassa

ūüĎČ Hyv√§ksi havaitut mikrofonit karaokeravintolaan

ūüĎČ Miten karaokea juonnetaan? - Vinkit aloittelijalle

ūüĎČ Karaokea ravintolaan - Mit√§ lupia tarvisen?

 

Haluatko kuulla lisää Feelmentistä?

Varaa ilmainen Feelment¬ģ -esittely ja katsotaan yhdess√§ millainen karaokepalvelu sopisi parhaiten sinun tarpeisiin.

 


Tai aloita ilmainen kokeilukuukausi. Kokeilujakso ei muutu automaattisesti maksulliseksi, eikä se sido sinua mihinkään.

Lunasta veloitukseton kokeilujaksosi

Tilaa ilmoitukset uusista blogiteksteistä sähköpostiin