Hyväksi havaitut mikrofonit karaokeravintolaan 🎤

Valtteri Vanha
Kirjoittaja Valtteri Vanha
Lukuaika 2 min
28.9.2023 14:04

Karaoken kannalta yksi keskeisin elementti on mikrofoni ja kun alat niitä vertailemaan, on se yhtä helppoa kuin hieroglyfien tulkitseminen saviseinästä. Kaikki näyttävät samalta ja jokaisesta saa äänen ulos.

Olemme aikanaan myyneet, rakentaneet ja asentaneet AV-tekniikan satoihin ravintoloihin ja vuosien aikana opittiin hyvin, mikä toimii ja mikä ei. Tässä kirjoituksessa kerrotut mikrofonit eivät ole ainoita vaihtoehtoja, mutta näitä itse myimme ja toimiviksi todettiin.

 

Vaatimukset 🎤

Karaokekäyttöön tuleva mikrofoni on kiertävä kapula ja poikkeuksellisen kovalla käytöllä. Sen tulee kestää pudotukset, sylki ja kaikki muu riepotus mahdollisimman pitkään. Lähtökohtaisesti ammattikäyttöön hankitut laitteet ovat välineitä, joiden avulla tehdään rahaa ja siksi niihin on syytä panostaa. On hyvä miettiä, miten hajonnut mikrofoni vaikuttaa illan myyntiin, jos asiakkaat lähtevät naapuri baariin esittämään bravuurinsa. 

Mikrofonit voidaan lajitella langallisiin ja langattomiin, joista molemmista on hyvää ja huonoa sanottavaa.

 

Langattomat mikrofonit 🎤

Valtaosassa ravintoloita käytetään langattomia mikrofoneja niiden helppouden ansiosta. Lattia pysyy siistinä kaapeleista, joihin asiakkaat voivat kompuroida. Mikit kuitenkin toimivat langattomasti, joten mahdollisia häiriöitä ja hajoavia osia on enemmän. Langattomien mikkipakettien mukana tulee yleensä 2 mikrofonia ja vastaanotin, joten hintoja vertaillessa tämä on hyvä ottaa huomioon.

 

Hyvää

+ Ei kaapeleita, siistimpi ympäristö 

+ Helppo liikutella

+ Ei hajoavia liittimiä

 

Huonoa

- Enemmän "sekoittuvia asetuksia"

- Riippuvainen akusta

- Kalliimpi

 

Näitä suosittelemme

 

AKG WMS 40 Mini Dual Vocal
Aloittelijatason setti, joka kuitenkin sopii kevyeen käyttöön. Tässä setissä kanavia ei voida vaihtaa, joten ruuhkaisiin keskuksiin älä tällaista hanki. 

Shure BLX288/PG58-H8E
Kätevä kombo, joka sisältää 2 mikrofonia. Tässä laitteessa on automaattinen taajuusvalitsin, joka tarkoittaa siis sitä, että vastaanotin käy automaattisesti kaikki kanavat läpi ja valitsee niistä häiriöttömimmän.

Sennheiser 1-825 Dual B Vocal Set
Kätevä kombo, joka sisältää 2 mikrofonia. Tässä laitteessa on automaattinen taajuusvalitsin, joka tarkoittaa siis sitä, että vastaanotin käy automaattisesti kaikki kanavat läpi ja valitsee niistä häiriöttömimmän.

 

 

Langalliset mikrofonit

Langalliset mikrofonit ovat perusvarmoja työjuhtia ja ne sopivat erinomaisesti ravintolaan, missä mikrofoni on asennettu kiinteästi lavalle tai kaapeli on piilossa asiakkaan jaloilta. Langalliset mikit ovat hankintahinnaltaan edullisempia ja ne myydään yksittäiskappaleina.

On hyvä pohtia, pitääkö mikrofonissa olla on/off -kytkin vai hoitaako karaokejuontaja mikin päälle ja pois tarpeen mukaan? Ylimääräiset kytkimet ovat aina mahdollisesti hajoavia osia. Vaikka itse mikrofonit ovat yleisesti luotettavia, voi XLR-kaapeli tai liitin hajota ja näitä onkin syytä olla varastossa varalla.

Hyvää

+ Varmatoiminen ja luotettava

+ Langatonta edullisempi vaihtoehto

 

Huonoa

- Vaati kaapelin, johon voi kompastua.

- Etäisyys mikseristä riippuu kaapelin pituudesta. 

 

Näitä suosittelemme

 

AKG D5
Shuren tapaan rakennettu kuin tankki, mutta näiden kahden mikin ero tulee siinä, että AKG:n äänenlaatu on hiukan kirkkaampi. Kääntöpuolena kuitenkin hiukan suurempi kiertoherkkyys. 

Shure SM58
Langallisten mikrofonien klassikko ja varovaisten arvioiden mukaan toimii myös maailmanlopun jälkeen vähintään 2 viikkoa. Tähän mikrofoniin saa varaosina uusia grillejä, mutta muuten todella lujaksi todettu perusmikki. 

Sennheiser E935
Laadukas ammattilaisille suunniteltu solistimikrofoni, jonka äänenlaatu erinomainen.

 

 

Lue myös nämä:

Tässä muutamia aiheeseen liittyviä kirjoituksia, jotka saattaisivat kiinnostaa sinua.

👉 Millainen mikseri karaokea varten?

👉 5 Tapaa tarjota karaokea ravintolassa

👉 Miten valita karaokepalvelu ravintolaan?

👉 Miten karaokea juonnetaan? - Vinkit aloittelijalle

👉 Karaokea ravintolaan - Mitä lupia tarvisen?

 

Haluatko kuulla lisää Feelmentistä?

Varaa ilmainen Feelment® -esittely ja katsotaan yhdessä millainen karaokepalvelu sopisi parhaiten sinun tarpeisiin. Varaa aika kalenterista ilmaiseen Feelment® -esittelyyn. 

 

 

 

Tilaa ilmoitukset uusista blogiteksteistä sähköpostiin