SPORTTIVARTTI - Miksi näyttää urheilua ravintolassa?

~
4min
~
4.1.2021
SPORTTIVARTTI - Miksi näyttää urheilua ravintolassa?

SPORTTIVARTTI

Miksi näyttää urheilua ravintolassa?

 Urheilun näyttämiseen ravintolassa on monia hyviä syitä. Ottelut kestävät usein monia tunteja, ja siinä ajassa asiakas ehtii hyvin hyödyntää ravintolan tarjontaa. Sitä kautta urheilun näyttäminen vaikuttaa suoraan myyntiin. Varsinkin asiakaskuntaa eniten kiinnostavien otteluiden osalta vaikutus on selvä.

Kun ravintolaan on kerran lähdetty, ei asiakas useimmiten lähde pois heti ottelun päätyttyä. Mikäli ottelu päättyy mieluisalla tavalla, voi voittoa juhlistaa ottamalla vielä muutamat – tai toisaalta hukuttaa pettymyksen vielä yhteen (tai pariin) tuoppiin.

Tätä kannattaa ehdottomasti hyödyntää esim. paikallispelien voittotarjouksilla – jos joukkue x voittaa, tuopit hinnalla x koko illan/tunnin ajan. Taivas on rajana ideoille! Voit kokeilla myös esimerkiksi häviöshotteja tai ylivoimadrinkkejä, ja katsoa miten ne lähtevät lentoon. Tällaisilla tempauksilla asiakkaat tulevat ehkä mieluummin teille kuin naapuribaariin jännittämään lempijoukkueen puolesta.

Pääasia on, että muistaa mainostaa kisakatsomoita asiakkaille. Jos asiakas ei tiedä tarjonnasta, ei hän hoksaa myöskään lähteä paikan päälle pelejä katsomaan. Ota kaikki hyöty irti ostamastasi sporttipaketista!

 En ole varma mitä pelejä minun kannattaisi näyttää

Ensimmäinen asia, joka kannattaa tehdä, on kartoittaa asiakaskunnaltasi mitkä lajit ja sarjat juuri heitä kiinnostavat. Suosituimpia sport-kanavia ovat C Moren, Ruudun ja V-Sportin kanavat, ja kannattaakin selvittää mihin niistä kannattaa sijoittaa juuri sinun ravintolassasi.

Hyviä keinoja selvittää kysyntää:

Paikalliset sarjat – selvitä mitä joukkueita kannatetaan sinun alueellasi. Paikallisjoukkueiden pelit kiinnostavat varsinkin pienemmillä paikkakunnilla.

Kysele asiakkailta suoraan. (Monesti he saattavat kertoa kysymättäkin. 😊) Mitä lajia olisi mukava tulla katsomaan porukalla?

Tee kyselylomake, jonka pyydät palauttamaan tiskille. Kannustimena voit arpoa palkinnon vastaajien kesken.

Tämän jälkeen selvitä mikä kanava tuota kyseistä sarjaa näyttää. Feelmentin kautta suoraan on saatavilla C Moren ja Ruudun sisällöt sekä vielä toistaiseksi erillisenä Maxivisionin digiboksina V-Sportin sisällöt. Lue lisää Maxivisionin ja Feelmentin yhteistyöstä painamalla tästä.

Feelmentin kautta urheilun näyttäminen on helppoa, sillä näet käynnissä olevat C Moren ja Ruudun lähetykset yhdellä silmäyksellä ja voit lisäksi näyttää tallenteita tai useampaa eri ottelua yhdeltä laitteelta. Saat samaan ohjelmaan myös muun ravintolaviihteen, kuten taustamusiikin, karaoken ja mainosnäytöt.

Aloita kokeilujakso