Feelmentin uusi asiakassivusto

~
6min
~
1.10.2021
Feelmentin uusi asiakassivusto

Uusi sivusto ➡ MY.FEELMENT.COM 

 

Osa teistä onkin varmasti jo huomannut, että olemme luoneet kokonaan uuden sivuston, (my.feelment.com) jonka kautta asiakkaamme voivat hallinnoida omia Feelment-sisältöjään.

Haluamme tässä blogikirjoituksessa esitellä tarkemmin, mitä kaikkea tällä asiakassivustolla (aka. portaalilla) voi tehdä, ja miksi sitä kannattaa käyttää!

Miten kirjaudun?

Nykyiset asiakkaat: teidän ei tarvitse enää rekisteröityä uudelleen - vanhaan tiliinne on liitetty asiakassivuston tunnukset. Laita meille viestiä, niin kerromme teille kirjautumistunnuksenne. 

Viestiä voit laittaa osoitteeseen info@feelment.com

Feelment-tilisi hallinnointi 

Tarvitsetko uuden musiikkialueen esimerkiksi kabinettiin tai terassille? Haluatko perustaa uuden karaoke- tai sporttialueen? Voit lisätä alueita ja palveluita suoraan tämän sivuston kautta saman asiakastiedon alle haluamallasi nimellä, esim "karaokekabinetti 1", tai "sporttikone alakerta". 

Voit myös päivittää yritystietosi ajan tasalle henkilötiedoista osoitetietoihin. 

Tarkista sopimusten tilanne

"Mitäs sopimuksia meillä olikaan aktiivisena, ja mihin asti ne kestävät?"

Sivuilta näet kaikki sopimukset listattuina. Voit myös määrittää, mihin sähköpostiosoitteeseen haluat suoraveloituksien kuitit, jos maksat kortilla.

Auki 24/7

 Voit käydä ostamassa uusia palveluita koska vain kellonaikaan katsomatta! Esimerkiksi karaoken laulukertojen kohdalla tämä on erityisen kätevää jos illan mittaan ne alkavatkin loppua kesken.

Voit myös päättää sopimuksia itse milloin tahansa. (Aina voimassaolevan laskutuskauden loppuun - suurimmassa osassa tuotteita tämä tarkoittaa yhtä laskutuskuukautta.)

Hallitse tunnuksien käyttäjien oikeuksia

Jatkossa voit myös sivuston kautta kutsua uusia käyttäjiä ravintolasi Feelment-tunnuksille, jos vaikka teille tulee uutta henkilökuntaa töihin. Vastaavasti oikeuksia voi myös poistaa, jos ennen tunnuksia käyttänyt henkilö ei olekaan enää teillä hommissa.

Feelment-laitteillenne voi siis kirjautua jatkossa ainoastaan ihmiset joille olet antanut käyttöoikeudet - heidän omilla henkilökohtaisilla tunnuksillaan. Voit lisäksi määrittää, kenellä on osto-oikeus, ja kuka voi ainoastaan käyttää voimassaolevia palveluita. 

Asiakassivuston ominaisuuksia

Musiikin ajastaminen

 

Voit nyt ajastaa soittolistoja myös etänä asiakassivuston kautta. 

Ajasta joko eri musiikit jokaiselle päivälle, tai samat listat vaikka kaikille arkipäiville kerralla. Näin säästät aikaa listojen valitsemiselta joka päivä, kun tietyt listat alkavat soida automaattisesti valittuina aikoina.

Jos painat manuaalisesti suoraan Feelmentistä musiikkia soimaan kun ajastus on päällä, manuaalinen valinta ohittaa aina ajastuksen. Ajastus jatkaa toimimista erikseen valittujen kappaleiden soitua. 

TULOSSA SEURAAVAKSI: Digital Signage 

Seuraavaksi kehityslistalla on Digital Signagen, eli ruudulla näkyvien mainosten hallinnointi asiakassivuston kautta. Voit suunnitella esim. Happy Hour-tarjoukset etukäteen verkossa, ja ajastaa ne valmiiksi ravintolan koneelle etänä. Kätevää!

Digital Signage tulee myös olemaan yrityskohtainen aluekohtaisen sijasta. Tämä tarkoittaa sitä, että voit kootusti hallita kaikkien alueiden mainontaa etänä selaimessa (tai antaa esimerkiksi mainostoimistolle oikeudet hallinnoida mainoksia.)

Lisää ohjeita käyttämiseen: help.feelment.com

Kysymyksiä?

Soittele meille asiakaspalveluun 029 1234 121 (ma-pe klo 8-16) tai tekniseen tukeen 029 1234 122 (joka päivä klo 9-23) - Autamme mielellämme!

Voit myös laittaa sähköpostia info@feelment.com. Kaikki risut, ruusut ja kehitysehdotukset ovat tervetulleita.

Aloita kokeilujakso