Feelmentin uusi asiakassivusto

~
6min
~
1.10.2021
Feelmentin uusi asiakassivusto

Uusi sivusto ➡ MY.FEELMENT.COM 

Osa teistä onkin varmasti jo huomannut, että olemme luoneet kokonaan uuden sivuston, (my.feelment.com) jonka kautta asiakkaamme voivat hallinnoida omia Feelment-sisältöjään. Haluamme tässä blogikirjoituksessa esitellä tarkemmin, mitä kaikkea tällä asiakassivustolla voi tehdä, ja miksi sitä kannattaa käyttää!

Miten kirjaudun?

Nykyiset asiakkaat: teidän ei tarvitse enää rekisteröityä uudelleen - vanhaan tiliinne on liitetty asiakassivuston tunnukset. Laita meille viestiä, niin kerromme teille kirjautumistunnuksenne. 

Viestiä voit laittaa osoitteeseen info@feelment.com

Hallinnoi yritystietoja ja luo uusia alueita

Tarvitsetko uuden musiikkialueen esimerkiksi kabinettiin tai terassille? Haluatko perustaa uuden karaoke- tai sporttialueen? Voit lisätä alueita ja palveluita suoraan tämän sivuston kautta saman asiakastiedon alle haluamallasi nimellä, esim. "karaokekabinetti 1", tai "sporttikone alakerta". Uusille alueille ja sijainneille tarvittavat laitteet saat kätevästi konepalvelumme kautta. Ota vain meihin yhteyttä, niin katsomme tarpeitasi vastaavan kokonaisuuden.

My Feelmentin kautta voit myös päivittää yritystietosi ajan tasalle; päivitä yrityksesi yhteys - ja maksutietoja tai määritä sähköpostiosoite, johon suoraveloitusten sähköiset kuitit toimitetaan.

Hallitse ja tilaa palveluita 24/7

"Mitäs sopimuksia meillä olikaan aktiivisena, ja mihin asti ne kestävät?"

Sivuilta näet kaikki sopimukset listattuina. Täydennä ravintolaviihteen kattaustasi uusilla palveluilla aina tarvittaessa. Voit tilata karaokeen lisää laulukertoja tai laajentaa ravintolasi urheilutarjontaa uudella kanavapaketilla. Esimerkiksi karaoken laulukertojen kohdalla tämä on erityisen kätevää jos illan mittaan ne alkavatkin loppua kesken. Voit myös päättää sopimuksia itse milloin tahansa. (Aina voimassaolevan laskutuskauden loppuun - suurimmassa osassa tuotteita tämä tarkoittaa yhtä laskutuskuukautta.)

Päivitä käyttäjätietoja

Tarkastele yrityksesi Feelment® -lisenssiin liitettyjä käyttäjätietoja. Voit kutsua mukaan uusia käyttäjiä tai poistaa vanhoja esimerkiksi henkilökunnan vaihtuessa. Näin tiimisi jäsenet pääsevät kirjautumaan Feelment-sovellukseen ja My Feelment -sivustolle henkilökohtaisilla tunnuksillaan. Voit myös määritellä käyttäjille erilaisia käyttöoikeuksia. Valitse kenellä käyttäjistä on osto-oikeudet palveluiden tilaamiseen ja kenellä on oikeudet vain voimassa olevien palveluiden käyttämiseen.

Asiakassivuston ominaisuuksia

Ajasta musiikkia

 Voit nyt ajastaa soittolistoja myös etänä asiakassivuston kautta. 

Helpota arkea ajastustoiminnolla, jonka avulla haluamasi soittolistat soivat automaattisesti valitsemallasi aikavälillä. Musiikin valinta onnistuu myös manuaalisesti, vaikka ajastukset ovatkin päällä. Kun painat manuaalisesti Feelmentistä musiikkia soimaan ajastuksen ollessa päällä, manuaalinen valinta ohittaa aina ajastuksen. Ajastus jatkaa toimimista erikseen valittujen kappaleiden soitua. 

Käytä Digital Signage -mainostuspalvelua

Toista valmiita tai itsetehtyjä mainoksia ravintolasi diginäytöillä Feelment® Digital Signagen avulla. Voit suunnitella esim. Happy Hour-tarjoukset etukäteen verkossa, ja ajastaa ne valmiiksi ravintolan koneelle etänä. Kätevää! My Feelmentin kautta voit ladata palveluun omia mainosmateriaaleja ja hallinnoida samalla mitä mainoksia yrityksen eri sijainneilla ja alueilla näytetään. Hyödyntämällä palvelusta löytyviä valmiita mainosmateriaaleja säästät aikaa ja vaivaa. Voit myös ajastaa mainoksia tai luoda niistä valmiita kokonaisuuksia eli mainoslistoja.

Digital Signage on yrityskohtainen aluekohtaisen sijasta. Tämä tarkoittaa sitä, että voit kootusti hallita kaikkien alueiden mainontaa etänä selaimessa (tai antaa esimerkiksi mainostoimistolle oikeudet hallinnoida mainoksia.) Kaipaatko vinkkejä mainonnan tueksi? Lue tästä meidän blogikirjoituksemme, jonka avulla onnistut varmasti!

Lisää ohjeita käyttämiseen: help.feelment.com

Kysymyksiä?

Soittele meille asiakaspalveluun 029 1234 121 (ma-pe klo 8-16) tai tekniseen tukeen 029 1234 122 (joka päivä klo 9-23) - Autamme mielellämme!

Voit myös laittaa sähköpostia info@feelment.com. Kaikki risut, ruusut ja kehitysehdotukset ovat tervetulleita.

Aloita kokeilujakso