Viihdeväylä 40 vuotta - Miten tässä näin kävi?

Iina Huikari
Kirjoittaja Iina Huikari
Lukuaika 2 min
10.6.2024 13:46

Rehellisesti sanottuna tiesin alkuun varsin vähän siitä, millainen yritys Viihdeväylä on. Olin toki lukenut työpaikkailmoituksen, mutta Feelmentin tuoteperhe tuntui vaikealta hahmottaa. On taustamusiikkia, karaokea, urheilua ja mainosnäyttöjä - lisäpalveluita tietenkin unohtamatta. Miten ihmeessä tätä kaikkea voi tarjota asiakkaille samanaikaisesti?

Työhaastattelussa ollessani tunsin olevani vielä enemmän hukassa. Vaikka lähdin haastatteluun itsevarmana, henkseleitäni paukutellen, en kymmenen minuutin jälkeen ollut enää laisinkaan varma siitä, mihin suuntaan tämä oli menossa. Etäyhteyden toisessa päässä minua haastoi firman toista jälkipolvea edustava Valtteri sekä yli kymmenen vuoden työkokemuksen firmassa kerryttänyt Olli. Menikö haastattelu hyvin, vai sittenkin huonosti? Olin valmistautunut esittelemään työhistoriani läpikotaisin, mutta minusta haluttiinkin tietää vielä vähän enemmän. Millainen työntekijä ja ihminen oikeasti olen?

Ilmeisesti sen verran vakuuttava, että pieni perheyritys halusi avata ovensa minulle. Niin aukesi myös Helsingin toimiston ovi joulukuussa 2021. Vastassa minua odotti markkinoinnin tiimiläinen Hanna, joka oli jäämässä vanhempainvapaalle, ja jonka sijaiseksi olin tulossa. Paikalla oli myös Kalervo, firman toimitusjohtaja, joka oli tullut Helsinkiin vierailulle Pellon toimistolta. Muistan seisoneeni kankeana toimiston eteisessä, edelleen hämmentyneenä siitä, mihin olin tulossa. Kalervon kasvoilla loisti aito hymy, sillä hän näki Hannan pitkästä aikaa kasvotusten. Toimitusjohtajan ja työntekijän välillä vaihtui lämmin halaus, joka sulatti osan jäykkyydestäni.

Olin Kalervolle täysin uusi tuttavuus, joten oli aika pienelle haastattelulle: Oletko käynyt peruskoulun? Ja osaat lukea ja kirjoittaa? No, sillä pääsee jo pitkälle! Keitetäänpä kahvit. Pari tuntia meni rupatellessa niitä näitä maailman matkailusta perhetaustoihin. Vaikka loputkin rippeet jäykkyydestäni olivat sulaneet toimitusjohtajan inhimillisen ja elämänmyönteisen asenteen ansiosta, hämmennykseni ei. Pohdin mielessäni, voiko tämä olla testi? Pitäisikö minun uutena työntekijänä sanoa, että nyt ruvetaan hommiin?

En sanonut – ja hyvä niin. Kyseessä ei ollut testi, vaan aitoa mielenkiintoa uutta työntekijää kohtaan. Lisäksi opin heti ensimmäisen kahden tunnin aikana paljon siitä, mitä Viihdeväylä oikeasti on. Kyseessä ei ole vain yritys, vaan elämäntapa. Pyrkimys tukea asiakkaiden menestystä alusta loppuun saakka. Suurta paloa kehittyä jatkuvasti paremmaksi. Leppoisaa lappilaista asennetta toki unohtamatta, sillä mikään ei syö motivaatiota paremmin kuin vakavuus!

Näin kaksi ja puoli vuotta myöhemmin, olen iloinen siitä, että olen päässyt omaksumaan tämän elämäntavan. Ymmärrän paremmin kuin hyvin sen, miksi työhaastattelussani haluttiin päästä pinnallista työminää syvemmälle. Ymmärrän myös sen, että aito mielenkiinto työntekijää kohtaan ei katoa, olit sitten uusi lisäys tiimissä tai vanha konkari. Sama pätee myös kaikkiin Feelmentin asiakkaisiin. Kun kerran ovi avautuu, se jää aina raolleen. Vaikka katkaisisit palvelut, sinut otetaan aina lämmöllä uudelleen asiakkaaksi.

Uskonkin, että Viihdeväylän pitkän iän taustalla on myötäeläminen; niin työntekijän kuin asiakkaan arjessa. Tässä firmassa ”Me olemme yhtä perhettä” ei ole ympäripyöreää mainospuhetta, vaan konkreettisesti totisinta totta. Viihdeväylä on yhdessä rakennettu taival, joka kasvaa, kehittyy ja vahvistuu jokaisen asiakkaan, yhteistyökumppanin ja työntekijän voimin. Siispä onnea me ja onnea Viihdeväylä 40 vuotta! Tehdään tulevasta yhtä tapahtumarikas, kuin firman historia.

- Iina

 

Lisätietoa

Feelmentistä

Tutustu yritykseemme tapahtumarikkaaseen historiaan sekä kaiken takana oleviin ihmisiin.

 

Tilaa ilmoitukset uusista blogiteksteistä sähköpostiin