Vantaan Shamrockissa arki on juhlaa ja karaoke Feelmentiä

Iina Huikari
Kirjoittaja Iina Huikari
Lukuaika 3 min
30.7.2022 10:01

Tikkurilan keskustassa sijaitseva ravintola Shamrock on luonut mainetta rentona illanviettopaikkana, jossa ajanvietettä on tarjolla meistä ihan jokaiselle. Korkeatasoiset biljardipöydät, tv-ruuduilla pyörivät urheiluottelut ja laaja juomavalikoima tuovat olohuonemaista tunnelmaa ravintolan katon alle. Eikä viihde siihen lopu; tilaa löytyy myös tanssille, juhlille ja karaokelle. Miten tämä kaikki luonnistuu käytännössä? Me kävimme tutustumassa Shamrockin ainutlaatuiseen tunnelmaan.

Kaksin kerroin elämyksiä

Irkkuhenkinen pubi kaikilla herkuilla. Tämä on asiakasta vastassa, kun hän astuu Shamrockin ovista sisään. Kaksikerroksisen ravintolan alakerrassa tilaa riittää biljardin pelaajille, erikoisoluista nautiskeleville sekä iltaa viettävälle kaveriporukalle. Lämmin tunnelma välittyy heti ensikosketuksella eikä arjen kiireistä ole tietoakaan. Kaiuttimista kuuluvat musiikin sävelet istuvat ympäristöön yhtä täydellisesti kuin asiakas Shamrockin tuoliin.

Asiakaskokemusten suhteen Shamrockissa ei toden totta jarrutella, sillä työtä tehdään aidolla innostuksella sekä panostuksella. Asiakkaita ravintolassa käy laidasta laitaan ja jokainen on yhtä tervetullut; oli sitten nuori tai vanha, verkkarit tai juhlapuku. Mukana on myös paljon laulunystäviä, joille Shamrock on tullut tutuksi kokonaisvaltaisesta karaoke-elämyksestään. Menoa ja meininkiä riittää siis myös juhlakansalle - viikonloppuisin olohuonemainen tunnelma sulautuu fiilikseen vuosisadan parhaista bileistä.

Karaokea suurella sydämellä

Kuten kaikkia ravintolakokemuksen osa-alueita, myös karaokea toteutetaan Shamrockissa parhaalla mahdollisella tavalla. Perjantaisin ja lauantaisin ravintolan yläkerran valtaa House Of Karaoke, jonka meininki ei ole suotta tituleerattu kaupungin parhaimmistoon. Toisin kuin monissa muissa ravintoloissa, Shamrockissa asiakkaiden viihtyvyydestä ei vastaa karaokevetäjä vaan -juontaja.

”Shamrockissa karaoke hoidetaan eri tavalla. Meiltä löytyy kunnon tilat, valotehosteet, savukone, hyvä äänentoisto sekä tietenkin tanssilattia. Kokemusta laulamisesta ei tarvita; meillä kaikki saa laulaa, kaikki saa pitää hauskaa ja kaikki saa aplodit”, kiteyttää Shamrockin karaokejuontaja Jonas Laaksonen.

Juontajan merkitys karaokessa onkin suuri. Ammattilaisen ottein Jonas tietää mistä naruista kannattaa vetää, jotta asiakkaat saavat parhaan mahdollisen kokemuksen. Välispiikkien lisäksi hän huolehtii mm. mixauksesta sekä karaoken tauoilla kuultavasta taustamusiikista. Karaokejuontajana Jonas pitää asiakkaista huolta kaikin puolin; hän on myös osa ravintolan turvajärjestelmää ja reagoi tarpeen tullen tilanteessa kuin tilanteessa.

 

Enemmän laulua kuin muualla

Samalla kun House Of Karaoken päälavalla esiinnytään parrasvaloissa isojen tähtien tapaan, voi karaokea laulaa myös muissa tiloissa. Ravintolan molemmista kerroksista löytyy karaokekabinetit, jotka saa myös omalle porukalle käyttöön. Yksityistilaisuudet kuten juhlat järjestyy Shamrockissa vaivattomasti juuri hyvin suunnitellun tilakäytön ansiosta. Mahdollisuus laulaa on taattu eikä koko ilta kulu pelkkään oman lauluvuoron odotteluun.

”Paitsi, että meillä on kaupungin paras karaokemeininki, meillä on myös harjoituskoppi”, täydentää Jonas. Feelmentin kautta karaokekopin toteuttaminen on helppoa, sillä sovellukseen on suunniteltu oma karaokekioski-tila, jonka saa päälle nappia painamalla. Karaokekioski-tilassa on helppo käyttöliittymä, josta asiakas voi laittaa biisin soimaan itsenäisesti eikä pääse käyttämään laitetta muuhun tarkoitukseen. ”Koppi on hyvä niille, jotka harjoittelee uutta kappaletta, haluaa tarkistaa sävellajin tai version. Kynnys mennä isolle lavalle madaltuu, kun jännitystä voi purkaa etukäteen.”

 

Vuosien kokemus vaikutti Feelmentin valintaan

Kolme vuotta Shamrockin karaokejuontajana toiminut Jonas on tehnyt töitä karaoken maailmassa jo pitkään. Kokemusta on kertynyt niin ruotsinlaivoilta, karaokeliikkeestä kuin ohjelmatoimistostakin. Myös Feelment® on tullut tutuksi hyvin alusta lähtien, sillä Jonas pääsi myymään sovelluksen ensimmäisiä versioita karaokeliikkeessä työskennellessään.

Vuosien kokemus vahvisti päätöstä siitä, että Shamrockin karaoke toteutetaan Feelmentin palveluiden kautta. ”Yksi Feelmentin parhaita puolia on se, että kaiken saa samasta sovelluksesta eli ravintola pärjää yhdellä softalla. Lisäksi Feelmentin käyttöjärjestelmä on looginen ja käyttövarmuus hyvä.”

Ominaisuuksista myös taustamusiikin ja karaoken vuorottelu sekä digitilaus saavat juontajalta kiitosta. Karaoken tauoilla soivilla kappaleilla voi vaikuttaa asiakkaiden fiilikseen – siispä Jonas miettii pitkin iltaa mitä kappaleita kuullaan. Karaoken digitilauksen käyttäjäystävällisyys takaa tyytyväisyyden: ”Koska palvelu toimii nettisivuston kautta, ei ravintolan asiakkaiden tarvitse ladata sovellusta tilatakseen karaokekappaleita.” Shamrockissa biisejä voi tilata oman puhelimen lisäksi tilauspäätteinä toimivilta tableteilta.

 

Mikä kiteyttää Shamrockin tunnelman?

Jotkut asiat täytyy itse kokea ja niihin lukeutuu Vantaan Shamrock. Tikkurilan syleilyssä lepäävä ravintola tarjoaa kieltämättä jokaiselle jotakin. Siis ihan jokaiselle isompaakin kaveriporukkaa myöten. Karaokea laulunystäville, tanssilattiaa bilettäjille, sporttia illanistuskelijoille, tapahtumatilaa juhlijoille, bilistä pelaajille. Mitään ei tunnu puuttuvan eikä mitään ole liikaa.

Ajanvietteen lisäksi tunnelmaa siivittää myös jokin muu mikä tekee ravintolakäynnistä ainutlaatuisen – yhteisöllisyyden tunne. Sama fiilis, joka valtaa ihmiset urheiluottelun kisakatsomossa tai koko stadionin täyttäneessä konsertissa. Sanaton, hymyn korville nostava olotila. Tuntemattomasta tulee tuttua. Kokemuksista elämyksiä. Ja näkymättöminkin meistä herää eloon tullakseen nähdyksi.

Vantaan Shamrock

  • Tikkurilan keskustassa sijaitseva elämyksiä tarjoava kaksikerroksinen ravintola.
  • Alakerrassa irkkuhenkinen pubi, 8 biljardipöytää, TV-ruutujen täydeltä sporttia, lautapelejä ja muuta viihdettä.
  • Yläkerrassa House Of Karaoke, karaokekoppi ja -kabinetit.
  • Varattavissa omat tilat yksityistilaisuuksiin.
  • Ravintolaviihteen suhteen Shamrock luottaa Feelmentin palveluihin; taustamusiikki, karaoke, urheilu, näyttömainonta ja tarvittavat laitteet hoituvat näppärästi Feelmentin kautta.

Tilaa ilmoitukset uusista blogiteksteistä sähköpostiin