Miten perustaa ravintola - Jossa asiakas (ja työntekijä) viihtyy

Severi Vanha
Kirjoittaja Severi Vanha
Lukuaika 3 min
2.5.2024 16:14

Puuttuuko alueesi ravintolatarjonnasta se yksi konsepti jonka haluaisit toteuttaa? Kenties koet voivasi toteuttaa jotain paremmin kuin viereinen kuppila ja haluat antaa kontribuutiosi terveelle kilpailuhengelle. 😎 Menemättä sen syvemmälle markkinatalouden pöhinään; hieno juttu! Suomalaiset ei suuria syitä tai oikeutuksia tarvitse lähteäkseen nauttimaan ravintolapalveluista, oli motivaattorina sitten ilo tai suru.

Ennen asiakkaiden ilahduttamista sinulla on kuitenkin liuta viranomais- sekä lupa-asioita hoidettavanasi. Valintoja on myös tehtävä brändimielikuvan, asiakaskunnan, viihdepalveluiden, ravintolatarvikkeiden jne. suhteen. Tässä blogitekstissä ei niinkään keskitytä riski -tai myyntiarvioiden kaavoihin, eikä rakennus -tai remontointilupiin, vaan fokus on luonnollisesti ravintolaviihteessä ja sen arvottamisessa.

Panosta ravintolatarvikkeisiin

Kun tarjoilutarvikkeet, astiat, tekstiilit ja työvaatteet on siistit, ja sopii ravintolan tyyliin, pysyy kokonaisuus kasassa ja tunnelma kohdallaan. Huonot aterimet, liian matala pöytä tai rumat astiat vaikuttaa heti paikan viihtyvyyteen. Lisäksi keittiötarvikkeisiin kannattaa panostaa henkilökunnan työhyvinvoinnin ja turvallisuuden näkökulmasta. Suuri osa työtapaturmia tapahtuu puuttellisten välineiden takia. 

Päivittäistavara-asioissa Resta24:ään luottaa tuhannet tyytyväiset ravintoloitsija-asiakkaat ympäri Suomen. He tarjoavat kymmenien tuhansien valikoiman ravintolatarvikkeita aina kalusteista astiastoihin, työvaatteista paistinpannuihin. 

Vuonna 2015 perustetun Resta24-verkkokaupan perustajilla, ravintola-alan pitkän linjan ammattilaisilla, on alusta saakka ollut tarve ja vahva halu kehittää ja järkevöittää toimialan hankintaprosesseja. Tekemistä päädyttiin omalla tekemisellä suoraviivaistamaan siten, että laadukkaat ravintolatarvikkeet on mahdollista tarjota ammattikeittiöille asiakasystävälliseen hintaan – helposti ja vaivattomasti.

"Aloittaessamme tuntui, että ravintolatoiminnassa ainoastaan raaka-aineiden hankkiminen oli helppoa – ja kaikesta muusta oli tehty hankalaa! Ajattelimme, että tämän voi tehdä järkevämmin. Tästä ajatuksesta syntyi Resta24 – ravintolatarvikkeita alan ammattilaisille tarjoava verkkokauppa", valottaa verkkokaupan omistavan Scanzon Group Finland Oy:n toimitusjohtaja ja perustaja Tasse Laukkarinen.

 

 

Luo tunnelmaa ravintolaviihteellä

Yllätyksenä tuskin tulee kenellekään että ravintolan perustaminen vaatii rahaa. Vaikka monista hankinnoista voidaan puhua kuluina, monista voi puhua myös investointina. Viihdepalveluista puhuttaessa paikkansa varmasti sinetöinyt ja todistanut on taustamusiikki. Uskallamme väittää, että ilman tätä peruselementtiä, on ravintolan tukipilarit huteralla pohjalla. Taustamusiikin arvoa voi olla hankala suoranaisesti mitata, sillä sen vaikutus makaa alitajunnassa ja muissa "näkymättömissä" seikoissa.

Lue lisää:

👉 Taustamusiikki kasvattaa työhyvinvointia ja myyntiä - mutta miksi?
👉 Taustamusiikin vaikutus asiakaskuntaan: avain ostokäyttäytymiseen.
👉 Millaista taustamusiikkia henkilöstöravintolaan - ja miksi?

Saisiko olla sporttia?

Viihde ei rajoitu ainoastaan musiikkiin. Suomalaiset ovat uskollista penkkiurheilukansaa, ja tästä jos mistä on mukava nauttia ravintolan antimien kera. Tällä (myönnettävästi kalliimmasta päästä olevalla) palvelulla voi kasvattaa asiakaskuntaa ja sen kautta myyntiä, ja parhaimmillaan olla erottava tekijä naapurista. Feelmentin urheilukanavatarjonnasta voi tilata kaikki Suomessa saatavilla olevat palvelut: MTV Urheilu, Ruutu sekä Viaplay.

Lue lisää:

👉 Mikä urheilun kanavapaketeissa maksaa?
👉 Miksi näyttää urheilua ravintolassa? 
👉 Kuinka näyttää sporttia ravintolassa? - Vinkit tekniikkaan

Tekniikka toimivaksi ammattilaisten avulla

Palvelu kuin palvelu, kaikki tarvitsee tekniikkaa toimiakseen, mielellään luotettavaa sellaista. AV-tekniikka pitää sisällään monta osaa; mikserit, kaiuttimet, vahvistimet, mikrofonit, lähettimet ja vastaanottimet. Meitä voi aina konsultoida niiden saralla ja ohjaamme asiassa eteenpäin. 

Kotiläksyt voi aina tehdä itse ja hankkia tietokoneen lähimmästä elektroniikkaliikkeestä, tai asian voi jättää meille. Feelmentin laitepalvelu on helppo valinta saada tietokone ensimmäisellä kerralla oikein. Laitepalvelun valitessa saat laitteen ovellesi muutaman arkipäivän kuluessa. Perättömin lupaus olisi kuitenkin se, ettei bitti koskaan voisi mennä vinoon; Tällöin on hyvä olla numero johon soittaa ja josta saa aina ihmisen kiinni. Feelmentin matalan kynnyksen tekninen tuki palvelee vuoden jokaisena päivänä klo 9-23.

 

Hyödynnä tapahtumailtojen taikaa

Hyvällä taustamusiikilla ja sportilla voi erottua jo paljon kilpailusta, mutta mitä jos menisit vielä astetta pidemmälle ja testaisit karaokea ravintolassasi? Joillekin karaoke näyttäytyy liian tietyn tyylisenä brändäytymisenä eikä koe sen sopivan toimipaikkaansa. Karaokeravintolan "maineen" saa helposti tarjoamalla sitä illasta toiseen sanan näin leviten. Vaihtoehtoja perinteiselle lavakaraokelle kuitenkin löytyy; karaokekoppi. Vanhan narikan tai tupakkakopin voi pienellä vaivalla muuntaa moderniksi laulukopiksi, johon Feelmentin käyttöliittymä istuu kuin nenä päähän. Fakta kuitenkin on, että Suomalaiset rakastavat karaokea ja se vetää ihmisiä puoleensa vuodesta toiseen. 
 


Popmaster on pitkän linjan DJ- ja karaokepalvelujen tuottaja, jonka päätavoite on saada niin juhlavieraat kuin itse juhlien järjestäjät viihtymään koko illan ajan. Heidän kauttaan saat vuokrattua bileet ravintolaasi avaimet käteen -periaatteella. 

 Pelika on johtava viihdelaitteiden toimittaja ja operaattori Suomessa. Tuotevalikoimaan kuuluu erilaiset viihdepelit, kuten esimerkiksi biljardit, jukeboxit ja videopelit, sekä taustamusiikki- ja karaokeratkaisut. Erinomaisia matalan kynnyksen viihdykkeitä asiakkaillesi. 

 

Tilaa ilmoitukset uusista blogiteksteistä sähköpostiin