Mitä vuonna 2023 tapahtui?

Iina Huikari
Kirjoittaja Iina Huikari
Lukuaika 3 min
20.12.2023 15:46

Vuosi 2023 oli tapahtumarikas niin Feelmentillä kuin muualla maailmallakin. Pandemian jälkimainingeista toipuneena elämä alkoi näyttämään valoisammalta ja pystyimme suuntaamaan katseemme taas kasvuun, kehitykseen ja tulevaisuuteen. Mitäs me sitten oikein teimme? Tästä jutusta löydät meidän kuulumiset ja kuluneen vuoden tärkeimmät tapahtumat. 

Vuoden täydeltä iloisia uutisia

Maailman ikävistä myllerryksistä huolimatta, kuluva vuosi toi mukanaan paljon hyvää. Vauhtia ei puuttunut: "On kyllä ollut tekemisen meininkiä, ja koko ajan on tapahtunut paljon. Omista vuosista firmassa sanoisin tämän olleen kiireisin", kiteyttää asiakaspalvelustamme monille tutuksi tullut Juulianna. Kaasua painettiin myös kehityksen osalta, sillä mikä olisikaan mukavampaa, kuin asiakaskokemuksen parantaminen.

“Olemme erittäin kiitollisia aktiivisille asiakkaillemme, joilta olemme saaneet lukuisia hyviä kehitysideoita. Itse olemme erityisen iloisia saamastamme palautteesta. Palaute teknisestä tuesta on ollut erityisen ilahduttavaa", kertoo toimitusjohtajamme Kalervo.

Vuoden aikana tapahtui monia positiivisia asioita; asiakasmäärät kasvoivat, sovellus kehittyi entistä paremmaksi ja teimme mm. jakelusopimuksen Viaplayn kanssa. Iloisia uutisia koettiin myös henkilökohtaisella tasolla, sillä Jussi ja Juulianna Pellon toimistolta saivat perheenlisäystä. Positiivista jännitystä on vielä ilmassa, kun odotamme Hannan (Helsingin toimisto) joululapsen syntymää.

“Olemme erittäin kiitollisia aktiivisille asiakkaillemme, joilta olemme saaneet lukuisia hyviä kehitysideoita.”
Kalervo Vanha

Toimitusjohtaja

 

Kehityksen kuulumisia kuluneelta vuodelta

Kehitys on tulevaisuuteen investoimista, ja siksi se onkin yksi meidän liiketoimintamme kulmakivistä. Kehitystyötä tehtiin ilolla pitkin vuotta koodausfirma Sebitti Oy:n kanssa, joka on yksi Feelmentin pitkäaikaisista yhteistyökumppaneista. Kalervo meiltä pääsikin vierailemaan tänä vuonna Sebittin esittelyvideolla ja kertoi hieman yhteistyöstämme. Mutta mitäs kehityspöydältä saatiin konkretiaan?

Käyttöalustat 3/3

Suurin kehityksen yksittäinen askel oli erittäin kysytyn ja suositun iOS-alustan suunnittelu ja julkaisu. Käyttöalustan Feelment-versiota on toivottu jo kauan aikaa, ja tänä vuonna pääsimme juhlistamaan sen julkaisua. iOS-version myötä Feelment kattaa nyt kaikki suosituimmat ja isoimmat käyttöalustat.

Toinen tärkeä uudistus oli Feelmentin viestikeskus, joka on ollut mietinnässä jo pidempään. Viestikeskuksen avulla saamme tärkeitä tiedotteita nopeasti käyttäjillemme. Huomionarvoisia julkaisuja kehityksen osalta oli myös My Feelmentiin kehitetty verkkosoitin sekä television hallintajärjestelmä (blackbox).

Näiden ohella kehityksessä on paranneltu taustajärjestelmiä, ja paljon työtä on tehty ns. “näkymättömien asioiden” parissa. Ai niin, julkaisimmehan me myös uudistuneet nettisivumme aiemmin tänä vuonna.

“Paljon näkyvää on saatu vuodessa aikaseksi kiireestä huolimatta. Hyvää palautetta on saatu; se lämmittää aina mieltä. Laittakaa jatkossakin lisää hyviä kehitysideoita meile pohdittavaksi!” huikkaa Jussi kehityksestämme.

     

Melplayn karaokeliiketoiminta vaihtoi omistajaa

Keväällä 2023 Melplayn väki otti yhteyttä toimitusjohtajaamme Kalervoon liiketapaamisen merkeissä. Kalervo ei ollut tuolloin tietoinen, millaisesta tapaamisesta oli kyse, mutta piakkoin selvisi, että ikä oli alkanut painaa Melplayn karaokejärjestelmää. Järjestelmän ylläpito oli työlästä ja Melplayn väki haaveili eläkepäiville siirtymisestä.

“Feelment on ollut Melplayn pitkäaikainen yhteistyökumppani, joten oli luonnollista, että karaokeliiketoimintaa tarjottiin meille”, Kalervo kertoo.

Huhtikuussa 2023 Melplayn karaokeliiketoiminta siirtyi Feelmentille, joka oli yksi tämän vuoden merkittävimmistä, ja työllistävimmistä, tapahtumista. Melplayn käyttäjille ensiuutinen oli ymmärrettävästi shokki ja tiedotus asiasta hieman epäonnistui:

“Meille tuli paljon uutta informaatiota pitkin matkaa, joka vaikeutti viestintää. Lisäksi asiakasrekisterin siirrossa tuli vastaan ikäviä haasteita. Kiitos kaikille asiakkaillemme ymmärryksestä sekä erityisesti tiedon jakamisesta eteenpäin. Yhteistyössä on toden totta voimaa”, kiteyttää Iina Feelmentin markkinoinnista.

Alkuhaasteiden jälkeen asia kääntyi positiiviseksi ja olemmekin saaneet paljon hyvää palautetta. Valtaosa asiakkaista siirtyi käyttämään Feelmentiä, ja heille, jotka halusivat jatkaa Melplayer-laitteen käyttöä, teimme laitteisiin ikiaktivointeja. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin kohti tulevaa karaokevuotta.

 

Katsaus tulevaan vuoteen

Vuoden vaihtuessa on hyvä hetki myös raottaa ovea tulevan vuoden näkymiin. Olisi naiivia sivuttaa kaikkia meitä koskettaneet viime vuosien yhteiskunnalliset haasteet; sähköhinta on puhuttanut, kustannukset nousseet ja työvoimapula on koetellut. Uskominen on kuitenkin parempaan tulevaan, ja valon pilkahduksia on koettu niin matkailun kasvun kuin vilkkaan pikkujoulukauden merkeissä.

Vuosi 2024 starttaillaan Feelmentillä iloisin mielin: “Ensi vuoteen mennään positiivisella asenteella kuten aina. Kehitys tulee jatkumaan ja kaikille alustoille tulee parannuksia. Kaiken kaikkiaan palvelu siis paranee”, kertoo Kalervo. Seuraava vuosi tuleekin olemaan Feelmentillä juhlavuosi, sillä Viihdeväylä Oy täyttää pyöreät 40 vuotta. Juhlahumusta huolimatta paikalleen ei pysähdytä:

“Ensi vuonna keskitytään My Feelmentin ja Windows-version käyttökokemuksen parantamiseen. Myös iOS-versiota jatkokehitetään sekä Android-versioon tulee parannuksia. Taustajärjestelmien parissa tullaan tekemään työtä varmistaaksemme luotettavuuden jatkumisen”, kertoo Jussi Feelmentin kehityksestä.

Kiireisen vuoden päätteeksi on aika rauhoittua joulun viettoon. Meidän tekninen tukemme jatkaa palvelemista tuttuun tapaan vuoden jokaisena päivänä klo 9–23. Tänä jouluna päivystyspuheluihin vastaa meiltä Miikka.

“Asiakkaiden tekniset murheet tulee ykkösenä, joten ongelmat ratkotaan vaikkapa jouluruokailun lomassa.”
Miikka Marjamäki

Tekninen Tuki

 

 

Tilaa ilmoitukset uusista blogiteksteistä sähköpostiin