Mistä lisää asiakkaita ravintolaan? 3x tapahtumaideaa

Iina Huikari
Kirjoittaja Iina Huikari
Lukuaika 2 min
6.2.2024 11:28

Maailman tilanne koettelee ravintola-alaa kerta toisensa jälkeen. Heikossa hapessa oleva ostovoima näkyy useissa paikoissa väljähtäneinä asiakasvirtoina. Monilla ravintoloitsijoilla pyöriikin päällimmäisenä mielessä, että jotain tälle asialle pitäisi saada tehtyä. Mutta mistä voi saada lisää asiakkaita ravintolaan?

Yksi helpoimmista tavoista houkutella asiakkaita on erilaisten tapahtumien järjestäminen. Jotta järjestäminen olisi mahdollisimman helppoa, kokosimme valmiit tapahtumaideat kolmelle erityyliselle ravintola-alan yritykselle: karaokeravintolalle, kahvilalle sekä à la carte -ravintolalle. Jutun lopusta löydät myös vinkit tapahtumien mainostamiseen.

 

Karaokeravintola: Kokeile teemakaraokea

Asiakkaita on houkuteltu ravintolaan teemabileiden avulla jo 90-luvun vaahtobileistä lähtien. Paikkoja ei kuitenkaan aina tarvitse sotkea vaahdolla, sillä teemabileiden järjestäminen luonnistuu näppärästi karaoken kautta. Teemakaraokella tarkoitettaan tiettyyn teemaan (kuten Pop tai Bile) rajattua karaokevalikoimaa. Karaokejuontajalle tämä on unelma; kun illan teemana on Heavy-karaoke, saavat korvat lepoa Lapin kesästä ja Matkustajasta.

Teemakaraoken ympärille on helppo kehittää kokonainen ilta- tai vaikkapa viikonlopputapahtuma. Voit kehitellä teemaan sopivat drinkit ja mainostaa niitä karaokenäytöillä esitysten lomassa. Ohjeistamalla henkilökuntaa pukeutumaan teeman mukaisesti, ja laittamalla taustamusiikkipalvelusta soimaan teemalistat, saat luotua oikeanlaista tunnelmaa kertaheitolla. Jos käytössänne on karaokekabinetti, voitte käyttää teemakaraokea myös mainoskikkana. Mikä sopisikaan paremmin synttärijuhliin kuin bilekaraoke?

 

Miten teemakaraoke toimii?

Teemakaraoken pitäminen luonnistuu näppärästi Feelmentin sovelluksen avulla. Tarvitset vain voimassa olevan karaoketilauksen sekä Digitilauksen. Teemakaraoke napsautetaan päälle Feelmentin sovelluksen asetuksista, jonka jälkeen ravintolan digitaaliset karaokelistat rajautuvat teeman mukaisesti. Myös teemakaraokeen liittyvät mainokset tulevat näkyviin automaattisesti karaokelistat.fi-sivustolle sekä karaokenäytöille.

Feelmentistä löytyy tällä hetkellä 11 erilaista karaoketeemaa: Pop, Suomi, Kasari, Heavy, Rock, Iskelmä, Slovari, Disco, Lasten karaoke, Bile sekä Ruotsi. Tarkemmat ohjeet teemakaraoken käyttöön löydät täältä. Ennen tapahtuman järjestämistä kannattaa kurkata myös meidän vinkit tapahtuman mainostamiseen.

 

 

Kahvila: järjestä mindfulness-tapahtuma

Nykypäivän kiireisen elämäntyylin vuoksi monet meistä ovat ihastuneet erilaisiin mindfulness-harjoituksiin ja ASMR-videoihin. Jos olet välttynyt termiltä ASMR, sillä tarkoitetaan rauhoittavia aistielämyksiä, joita pyritään luomaan esim. tekemällä erilaisia ääniä. Koska trendille ei näy loppua, kannattaa se ehdottomasti hyödyntää myös ravintola-alalla.

Mindfulness-tapahtuman järjestäminen soveltuu erityisen hyvin kahvilaympäristöön. Voit järjestää tapahtuman normaalien aukioloaikojen ulkopuolella, kuten viikonloppuaamun ensimmäisillä tunneilla. Mindfulness-harjoituksen pitäminen onnistuu yhteistyökumppanin, kuten liikunnanohjaajan, avulla tai vaikkapa omien työntekijöiden voimin. Inspiraatiota harjoituksiin löytyy esim. Mieli Ry:n sivuilta.

Taustalle sopivaa musiikkia löydät mm. Feelmentin Nature Sounds, Relax, Yoga tai Spa -soittolistoilta. Harjoitus on mukava päättää aamupalaan tai brunssiin - eikä pieni pääsymaksu ole pahitteeksi. Tapahtumaan kannattaa varata tietty määrä paikkoja, ja ilmoittautumisen voi hoitaa tekemällä sitä varten oman lomakkeen. Lomakkeita voi tehdä maksutta esim. Google Forms -työkalulla.

 

À la carte -ravintola: Tee tasting tutuksi

Mikäs sen ihanampi tapa nauttia hyvästä ruoasta ja juomasta, kuin maistelemalla niitä mahdollisimman paljon. Monien à la carte -ravintoloiden ruokalistoilta löytyy maistelumenu-tyyppisiä kokonaisuuksia, mutta varsinaisia tasting-tapahtumia löytyy harvemmin. Tasting-tapahtumat ovat siitä mahtavia, että niitä voi kehittää erilaisten teemojen ympärille pitkin vuotta. Miltä kuulostaisi ranskalaisten juustojen tasting-tapahtuma tai vaikkapa olut-tasting isänpäivänä? Järjestämällä ruokahävikkiä vähentävän tasting-tapahtuman myös luonto kiittää.

Tasting-tapahtumat kannattaa suunnitella jo hyvissä ajoin, ja ne on hyvä toteuttaa "varaa paikkasi tapahtumaan" -periaatteella. Näin pystyt ennakoimaan osallistujien määrää. Jos tavallisesti käyttämänne pöytävarausjärjestelmä ei tunnu hyvältä vaihtoehdolta, voit hyödyntää lomakkeella ilmoittautumista, josta vinkkasimme mindfulness-tapahtuman yhteydessä.

 

Vinkit ravintolatapahtuman mainostamiseen

Jotta asiakkaat osaavat saapua ravintolaan paikalle, tapahtuman mainostaminen kannattaa aloittaa jo hyvissä ajoin. Helpoin tapa levittää ilosanomaa on luoda tapahtuma yrityksesi Facebook-sivuille. Näin tapahtumastasi kiinnostuneet asiakkaat voivat jakaa tietoa myös kavereilleen. Ohjeet tapahtumien luomiseen löydät Facebookin ohjekeskuksesta.

Sosiaalinen media on kokonaisuudessaan oiva tapa mainostaa tapahtumia, joten älä unohda nostaa asiaa esille myös Instagramissa. Perinteisen postauksen lisäksi suosittelemme tekemään tapahtumasta tarinan, johon lisäät linkin ilmoittautumislomakkeelle tai vaikkapa tapahtuman Facebook-sivulle. Perinteiset printtimateriaalit ovat myös varsin toimivia ja niitä kannattaakin tulostaa wc-tilojen oviin ja pöytäständeihin. Diginäytöille mainokset saa helposti pyörimään mainostuspalvelun avulla.

 

 

Tilaa ilmoitukset uusista blogiteksteistä sähköpostiin