Millaista taustamusiikkia apteekkiin - ja miksi?

Severi Vanha
Kirjoittaja Severi Vanha
Lukuaika 1 min
2.7.2024 14:57

Taustamusiikki ja apteekki saattaa kuulostaa vieraalta yhdistelmältä. Onhan musiikki kulkenut läpi vuosisatojen lähinnä käsi kädessä viihteen kanssa. Klassisen musiikin ikoniset sävellykset ovat soineet salongeissa illallismusiikkina, ja tavaratalojen historian kirjoihin on jäänyt jäljet pianon säestyksestä kuoroesityksiin. Apteekissa tunnelma on luonnollisesti päinvastainen – asioivan ihmisen olotila voi olla hyvinkin harmaa mielen ja kehon kiputilojen myötä.  

Kaikesta huolimatta apteekilla ja musiikilla on myös yllättävän paljon yhteistä. Molempien historia yltää pidemmälle mitä kykenemme edes kuvittelemaan, ja lähtökohdissa on käytetty yhteistä pohjaa eli Kreikan mytologiaa. Historian vaikutukset ovat nähtävissä vielä nykypäivänäkin esimerkiksi farmasian symbolissa Hygieian maljassa, musiikin saamista vaikutteista puhumattakaan. Olisiko siis taustamusiikin yhdistäminen apteekkien maailmaan lainkaan hassumpi ajatus?

Musiikki luo apteekkiin yksityisyyttä


Apteekissa vieraillaan hyvin henkilökohtaisten asioiden parissa ja omien vaivojen kertominen onkin monille kiusallista. Terveystiedot ovat myös salaisia, joten miksi apteekissa niitä kuuluisi kailottaa kaiken hiljaisuuden keskellä? Taustamusiikki toimii tässä hyvänä työkaluna. Sillä saadaan keskusteluja peitettyä ja täten asiakkaalle yksityisyyden turvaa. Musiikin ei tarvitse soida kovalla saavuttaakseen tavoitettaan ja sen saa tarvittaessa aina pois päältä. Ja jotta farmaseuttisi saavat keskittyä työhönsä, musiikkia voi ajastaa soimaan automaattisesti eri vuorokauden aikoina, vaikkapa asiakaskunnan mukaan. Tiesitkö, että Musiikkiluvat ovat tutkineet taustamusiikin vaikutusta apteekkiasiointiin? Lue lisää täältä.

 

Rauhallisuuden tunne parantaa asiakastyytyväisyyttä

Puhelinvaihteiden jonotusmusiikkia on hyödynnetty pitkään hyvästä syystä; musiikin avulla voidaan luoda rauhallista tunnelmaa ja vähentää jonotuksen aiheuttamaa pitkästymistä. Apteekissa vierailu tapahtuukin harvoin jonottamatta varsinkaan ruuhka-aikana. Reseptilääkkeiden jonotusta seuraa vielä kassajono, ja myös farmaseutin apua voi joutua odottamaan. Jotta positiivinen asiakaskokemus syntyisi jonotuksesta huolimatta, taustamusiikin rentouttavaa ja rauhoittavaa vaikutusta kannattaa hyödyntää. Esimerkiksi hammaslääkärissä soi usein musiikki stressiä hälventämään, joten miksei samaa periaatetta voitaisi ottaa käyttöön apteekeissa?

 

Vinkit apteekin taustamusiikin valintaan

  • Suosi rauhallista ja hyväntuulista musiikkia. Voit kokeilla klassista musiikkia, sillä siitä tulee arvokas ja turvallinen tunnelma. Tutuista kappaleista tulee tutkitusti myös hyvä fiilis. Sanoitukset eivät ole ongelma, jos asiantuntija on rakentanut soittolistan juuri apteekkiin soveltuvaksi.
  • Kiinnitä huomiota äänenvoimakkuuteen. Tämän määrää laajalti asiakasmäärä, eli mitä enemmän ihmisiä on apteekissa, sitä enemmän kannattaa lisätä äänenvoimakkuutta. 
  • Ajasta musiikkia vuorokaudenaikojen mukaan.
  • Kysy rohkeasti apua musiikkivalintoihin, meiltä autetaan. Ota yhteyttä musiikkiasiantuntijaamme 😊

 

Feelmentin soittolistat apteekeille

Soittolistakuvake, jonka taustalla on pilleripakkauksia. Soittolistan nimi on "Apteekki pop ja soul".
Soittolistakuvake, jonka taustalla on pillereitä ja grafiikka kemiallisesta kaavasta. Listan nimi on "apteekki acoustic".
Soittolistakuvake, jonka taustalla liukuväri. Listan nimi on "feel good soul".
Soittolistakuvake, jonka taustalla on pitkä portaikko, jonka lopussa seisoo ihminen. Korkeat seinät. Listan nimi on "Modern lounge".

 

Näin pääset alkuun

Asiakkaiden yksityisyyden ja tyytyväisyyden parantamiseen tarvitset tietenkin yrityskäyttöön soveltuvan musiikkipalvelun. Tämän jälkeen tarvitset musiikkiluvan, jossa voimme tarvittaessa auttaa. Viimeisenä muttei vähäisimpänä tarvitset äänentoistolaitteet. Julkaisimme aikaisemmin erillisen blogitekstin tähän liittyen: Millaiset äänentoistolaitteet apteekkiin? Voit kokeilla Feelmentiä veloituksetta kuukauden ajan, ilman sitoumuksia. 

 

Lunasta veloitukseton kokeilujaksosi

 

Tilaa ilmoitukset uusista blogiteksteistä sähköpostiin