Kuinka näyttää sporttia ravintolassa? - Vinkit tekniikkaan

Iina Huikari
Kirjoittaja Iina Huikari
Lukuaika 2 min
13.3.2021 16:21

Tässä blogisarjassa jaamme vinkkejä sportin näyttämiseen ravintolassa. Urheilun näyttäminen vaatii useiden asioiden huomioimista ja saumatonta yhteistyötä. Sarjan ensimmäisessä osassa perehdyimme suunnittelun tärkeyteen sekä asiakasviihtyvyyden lisäämiseen. Tässä osassa sukellamme tekniikan maailmaan ja pohdimme erilaisia tapoja sportin näyttämiseen ravintolassa.

Ota tekniikka haltuun

Kanavapakettien valikoima on kasvanut suureksi ja oikeudet näyttää otteluita on hajautettuna useiden eri toimijoiden käsiin. Kaikkien kanavapakettien hankkiminen koituu ravintolalle usein kalliiksi. Samanaikaisesti nurkat täyttyvät kaapeleista, digibokseista ja tietokoneista. Kauden vaihtuessa ja asiakkaiden pelitoivomuksia toteuttaessa johdot menevät vähemmästäkin solmuun. Sen sijaan, että luovut sportin näyttämisestä kokonaan, mieti hetki, miten sitä näytät.

Digiboksit vs. tietokone

Urheilun näyttämiseen löytyy monenlaisia keinoja, joista osa vaatii tekniikkaa enemmän ja osa vähemmän. Älytelevisiot ovat helpottaneet kuluttajien kanavapakettien hankintaa, mutta näitä palveluita ei ole kohdennettu yrityskäyttöön. Monet palveluntarjoajat kuten operaattorit mahdollistavat kanavapakettien toistamisen tv-korttien avulla, jotka tarvitsevat toimiakseen lisälaitteita kuten digiboksin.

Digiboksin suosio on liittynyt vahvasti sen toimintavarmuuteen, sillä huono kuvanlaatu ja lähetysten pätkiminen eivät ole toivottavia ominaisuuksia. On ymmärrettävää, että nämä haasteet mietityttävät monia, kun lähdetään harkitsemaan lähetysten toistamista tietokoneen välityksellä. Nettiyhteyksien kehitys on kuitenkin ollut valtavaa viime vuosina, ja nykypäivän verkkoyhteydet ovatkin nopeita ja korkealuokkaisia.


Heikkojen yhteyksien aiheuttamat rakeiset ja pätkivät lähetykset ovat vakaan nykynetin ansiosta historiaa, joten lähetysten toistaminen tietokoneelta on erittäin varteenotettava vaihtoehto.Tietokoneet ja tabletit ovat tuoneet mukanaan ammattiominaisuuksia ja käyttömukavuutta. Digiboksit vaativat sen sijaan paljon tekniikkaa ja lisälaitteita, sillä niitä ei ole suunniteltu ammattikäyttöön. Yhden kanavapaketin näyttäminen digiboksin välityksellä vaatii siis useita laitehankintoja sekä pohjamaksuja, kun taas tietokoneen välityksellä lähetysten toistaminen tapahtuu helpoimmillaan vain yhden ohjelman välityksellä.

 

Urheilun näyttäminen Feelmentin kautta

Ravintoloitsijan tarpeiden huomioiminen on ensisijaisen tärkeää, sillä työajan kuluminen tekniikan kanssa taistelemiseen ei ole kenenkään eduksi. Tästä syystä lähdimmekin kehittämään helppokäyttöistä ratkaisua sportin näyttämiseen ravintoloissa. Feelmentin kautta voi näyttää kaikki urheilusisällöt yhdellä laitteella samanaikaisesti jopa ilman kaapelointia. Helppo käyttöliittymä ja aina saatavilla olevat ottelutallenteet mahdollistavat asiakkaiden palvelemiseen keskittymisen. Chromecast-tuen avulla sportin näyttäminen onnistuu langattomasti yhdistämällä vain Chromecast televisioon ja laittamalla lähetyksen päälle Feelmentistä.

Nykyaikaisuus mahdollistaa myös palveluiden jatkuvan kehittymisen ilman uusien laitteiden hankintaa. Ja mikä parasta – kaikkea ei tarvitse muistaa itse. Kun Feelment päivittyy, päivittyy myös ravintolasi. Valitse vain tarvittavat kanavapaketit asiakkaidesi toiveiden mukaan ja pelit voivat alkaa! Lisätietoja ja hinnastot näet painamalla tästä.

 

Hyödynnä myös Digital Signage -mainostuspalvelua

Mainosten toistaminen ravintolan näytöillä on helppo tapa lisätä sujuvuutta myös urheilun näyttämiseen. Ruuduille voi laittaa esimerkiksi mainoksia urheilun tulevista aikatauluista tai vaikkapa tiedon siitä, mikä ottelu kyseiseltä näytöltä on alkamassa. Digitaalisilla mainoksilla saa myös informoitua asiakkaita ajankohtaisista asioista kuten ravintolan aukioloajoista tai hinnastoista.

Käyttömukavuuden kruunaa mahdollisuus tehdä mainoksiin äkillisiä muutoksia; mainoksia voi tarvittaessa esimerkiksi poistaa tai lisätä hyvinkin nopeasti. Laadukkaan mainostuspalvelun hyödyntäminen on avain selkeään ja toimivaan asiakasviestintään sekä parempiin myynteihin. Tekniikan monipuolisuudesta kannattaa siis ottaa kaikki hyöty irti, sillä se tuo viihtyisyyttä baaritiskin molemmille puolille. Eli juuri sitä mitä urheilukansa ravintolalta kaipaa! Lue lisää Feelmentin Digital Signage -palvelusta painamalla tästä.

 

Vinkkejä sportin näyttämiseen ravintolassa. 1. Kerää palautetta. 2. Panosta sujuvuuteen. 3. Ota tekniikka haltuun. 4. Lisää ravintolaviihdettä otteluiden ulkopuolelle.

Tiesithän: Televisio-ohjelmien esittäminen julkisesti edellyttää musiikkilupaa, sillä televisio on taustamusiikin lähde. Taustamusiikki-luvat kattavat myös televisiosta kuuluvan musiikin eli erillistä lupaa tämän lisäksi ei tarvita.

 

 

Tilaa ilmoitukset uusista blogiteksteistä sähköpostiin