Kasvata ravintolan myyntejä mainosnäytöillä - 5x vinkkiä onnistumiseen

Iina Huikari
Kirjoittaja Iina Huikari
Lukuaika 3 min
21.6.2022 15:50

Nykypäivän tietotulva on valtava jatkumo, joka valvoo ympäri vuorokauden pyrkien koko ajan tavoittamaan meidät. Kuvapäivitykset, mielipiteet ja uutiset kulkevat mukana arjessamme olimme sitten puhelimella, tietokoneella, bussipysäkillä tai ruokakaupassa. Ravintolamarkkinoinnin kannalta tilanne onkin haasteellinen, sillä nykypäivän mainonta on pitkälti kilpailua asiakkaiden huomiokyvyn saavuttamisesta. Onnistuminen tuntuu vaativan yhä enemmän aikaa, vaivaa ja rahaa. Markkinointi on kuitenkin yritykselle myynnillisesti elintärkeää, mutta voiko tietotulvaan hukkuneen asiakkaan huomion kiinnittää maksamatta maltaita ja tuhlaamatta tunteja?

Aloita miettimällä, miten mainostat

Liike on lääke; niin mielelle, keholle kuin mainostuksellekin. Ihminen nimittäin kiinnittää automaattisesti enemmän huomiota liikkuviin asioihin kuin staattisiin. Videot ja vaihtuvat kuvamateriaalit houkuttelevat meitä vilkaisemaan kerta toisensa jälkeen, vaikka yrittäisimmekin vältellä niihin päin katsomista. Tähän ilmiöön tarttuminen on juuri se mitä nykypäivän tietotulvasta erottuminen vaatii. Diginäytöillä pyörivät mainokset puhuttelevat liikkeestä innostuneita aivojamme ja huomaamatta päädymme tilaamaan juuri sen näytöllä vilahtaneen päivän tarjouksen.

Ravintolan TV-ruuduilla mainostaminen ei kuitenkaan ole aivan uusi keksintö. Sen sijaan tekniikka, joka mahdollistaa mainosten toistamisen on kokenut suurta muutosta viime vuosien aikana. Näyttömainonnasta on tullut huomattavasti kustannustehokkaampaa ja tasokkaampaa; mainosmateriaalien resoluutio ei kärsi enää matkan varrella tietokoneelta televisioruutuihin.

Ei siis ole mikään ihme, että massiiviseen mainosnäyttöön törmää nykyisin myös Kampin metroasemalla Helsingissä. Ravintolassa mainoksille ei kuitenkaan tarvitse varata yhtä erillistä ruutua vaan niitä voi toistaa esimerkiksi urheiluotteluiden välissä tai karaoken tauoilla. Mainosnäytöt ovat tehokas tapa myyntien kasvattamiseen ja asiakasviestinnän tueksi, sillä hyvänlaatuiset, vaihtuvat mainokset vangitsevat katseet yhä uudelleen ja uudelleen.

Näin mainostat ravintolan näytöillä veloituksetta

Jotta ravintolat voisivat saada kaiken hyödyn irti diginäytöistään, päivitimme tuoteperhettämme uudella Feelment® Digital Signage -palvelulla. Monipuolinen ja helppokäyttöinen palvelumme on käynyt läpi pitkän kehityskaaren, jonka aikana astuimme asiakkaidemme saappaisiin saavuttaaksemme mahdollisimman käyttäjäystävällisen kokonaisuuden. Palvelumme avulla haluamme tarjota ravintoloille konkreettista apua nykypäivän markkinoinnin haasteisiin. Ja jotta mahdollisimman moni saisi kaiken hyödyn irti mainostuksesta, haluamme tarjota palvelun myös täysin veloituksetta.

Mainosten toistamiseen tarvitset vain TV-ruudun tai diginäytön, jonka kytket Windows-laitteeseen. Tekemällä ilmaiset käyttäjätunnukset ja lataamalla Feelment®-sovelluksen pääset aloittamaan mainonnan jo tänään. Palvelumme avulla käytössäsi on monipuoliset ominaisuudet, joiden avulla mainonnasta tulee helppoa, edullista ja myyntejä nostattavaa. Ja jos kohtaat teknisiä ongelmia, ei hätä ole suuri, sillä asiakastukemme on puhelimen päässä vuoden jokaisena päivänä klo 9–23.

Henkilö käyttämässä tietokoneella Feelment Digital Signage -mainospalvelua.

5 x vinkkiä onnistuneeseen mainontaan – ravintolan muistilista

1.  Ota avuksi ilmainen mainoshallintapalvelu

Feelment® Digital Signagen avulla saat käyttöösi kaikki tarvittavat ominaisuudet yhdestä sovelluksesta. Toteuta mainoskampanjoita, kasvata myyntejä ja tiedota ajankohtaisista asioista vaivattomasti ja nopeasti. Voit toistaa mainoksia rajattomasti yrityksen kaikilla eri sijainneilla. Mainosmateriaalien lisääminen ja hallinnointi tapahtuu My Feelment -sivuston kautta, siispä sinun ei tarvitse edes olla kyseisessä ravintolassa paikan päällä. Voit myös antaa toisille käyttäjille toimipaikkakohtaiset oikeudet mainonnan hallintaan.

2.  Hyödynnä valmiita mainoksia

Säästä aikaa ja vaivaa hyödyntämällä valmiita mainosmateriaaleja. Palvelustamme löydät laadukkaat mainospohjat ja -materiaalit aina urheilusta juomatarjoiluun. Näin käytössäsi on aina ajankohtaista mainostettavaa; valitset vain sopivat mainokset, lisäät halutessasi hinnat ja pääset nauttimaan näyttömainonnan tehokkuudesta. Palvelumme kautta käytettävissäsi on myös bränditalo Anoran monipuoliset mainosmateriaalit, joiden avulla voit tehostaa myyntejä ja ohjailla asiakkaiden ostokäyttäytymistä. Feelment® Digital Signage on täysin uusi, digitaalinen jakelukanava Anoran mainoksille.

3.  Suosi selkeyttä

Luovuuden hetkellä mainoksia on mukava tehdä myös itse ja tästä syystä Digital Signage -palvelustamme löytyy omien kuva- ja videomateriaalien latausmahdollisuus. Kun lähdet toteuttamaan mainoksia, suosi selkeyttä kuten lyhyitä ja ytimekkäitä lausahduksia sekä helposti luettavia fontteja. Värien käytössä hyvänä vinkkinä toimii kolmen sääntö; valitsemalla kolme pääväriä, joita käytät, saat selkeän ja harmonisen kokonaisuuden. Kiinnittämällä myös huomiota mainosten kuvakokoon vältyt vääriltä rajauksilta ja rakeisilta kuvilta. Yleisesti ottaen 1920 x 1080 px on soveltuva koko perinteiselle diginäytölle.

4.  Tee mainoslistoja

Tekemällä mainoksista valmiita kokonaisuuksia eli mainoslistoja voit toteuttaa kohdennettua mainontaa vaivattomasti. Palvelumme kautta voit viedä mainoslistoja yrityksesi useisiin eri sijainteihin esimerkiksi kampanjointia varten. Päivittämällä mainoslistaa saat tarjoukset näkyville kaikkiin toimipisteisiin yhdellä kertaa. Tehosta myyntejä tiettyyn sesonkiin, teemaan tai kampanjaan soveltuvalla kokonaisuudella tai kokeile vaikkapa viikonlopun mainoslistaa.

5.  Ajasta

Vältä stressiä ajastamalla mainoksia näkymään vain tiettyinä ajankohtina. Ajastustoiminto on loistava apuväline mainonnan säätelyyn - vanhat tarjoukset eivät jää vahingossakaan näkyville, kun ne on ajastettu valmiiksi tietylle aikavälille. Palvelumme mahdollistaa mainosten ajastuksen päivämäärien, viikonpäivien ja kellonaikojen mukaan. Näin mainoksesi ovat aina ajan tasalla.

Tilaa ilmoitukset uusista blogiteksteistä sähköpostiin