Millaiset äänentoistolaitteet apteekkiin? 5 hyvää vaihtoehtoa

Valtteri Vanha
Kirjoittaja Valtteri Vanha
Lukuaika 2 min
13.6.2024 16:12

Viimeisten vuosien aikana yhä useammat apteekit ovat huomanneet taustamusiikin vaikutuksen apteekin asiakaskokemukseen. Usein kivenä kengässä on kuitenkin äänentoistolaitteet ja tässä tekstissä haluammekin nostaa muutamia loistavia vaihtoehtoja apteekkisi äänentoistolaitteiksi.

Miksi soittaa taustamusiikkia apteekissa?

Kaikissa asiakas/liiketiloissa on aina jokin äänimaisema, oli se sitten hieno ravintola, teollisuushalliin rakennettu autokauppa tai apteekki kadun kulmassa. Kun laitat silmät kiinni ja kuvittelet käveleväsi sisään näihin esimerkkeihin, syttyy varmasti mielikuva tilanteesta. Mikä näistä tunnelmista on luokseen kutsuvin? Kaikuisan tilan kolina ja kenkien kopina, hiljainen puheensorina hyllyjen välistä vai tunnelmallinen jazz kaiuttimista? 

Ravintolat ja monet muut liiketilat ovat hyödyntäneet musiikin voimaa vuosikaudet tunnelman luojana, mutta iloksemme olemme huomanneet, että taustamusiikkia hyödynnetään yhä enemmän myös arkisemmissa ympäristöissä. 

Taustamusiikki tuo palvelurauhaa

  • Taustamusiikki peittää epämiellyttävät äänet ja muiden asiakkaiden puheen, joka luo yksityisemmän ostokokemuksen.
  • Oikeanlainen taustamusiikki luo rauhallisen tunnelman, joka parantaa asiakaskokemusta.
  • Taustamusiikki tekee apteekista viihtyisämmän ympäristön henkilökunnalle.

 

Miten valitsen äänentoistolaitteet apteekkiin?

Äänentoistolaitteiden hankinnasta ei kannata tehdä turhan vaikeaa, sillä lähtökohdan ollessa hiljaisuus, saadaan suuri muutos aikaan vain muutamilla satasilla. Voit myös panostaa kerralla "isosti" ja hankkia kokonaisvaltaisen, liiketiloihin suunnitellun kaiutinratkaisun. 

Tässä muutama seikka jotka on hyvä huomioida ennen hankintaa:

  1. Tilojen koko ja sijoitteleminen. Jos etsit kevyttä ratkaisua, mieti etukäteen mihin sijoitat kaiuttimet ja mistä niille saadaan virta.

  2. Kaiuttimien tulee olla riittävän laadukkaat ja tarjota tasapainoinen, selkeä ääni. Halvimmat kaiuttimet ovat usein keskiäänivoittoisia ja honottavan kuuloisia, jolloin musiikki voi enemmän häiritä kuin auttaa.

  3. Millaiset kaiuttimet sopivat ympäristöön? Kaiutin on samalla myös sisustuselementti, joten kun sellaisen hankkii, on sen vain järkevää olla tyylikäs ja sisustukseen sopiva.

 

5 kaiutinvaihtoehtoa apteekkiin

Listasimme alle viisi erilaista vaihtoehtoa ja kokonaisuutta, jotka toimivat erinomaisesti apteekin äänentoistona. Vaihtoehtoja löytyy kevyestä ja edullisesta aina kiinteästi asennettuihin kokonaisvaltaisiin ratkaisuihin. 

Kolme heti käyttövalmista vaihtoehtoa:

1. Harman Kardon Onyx 8

HK Onyx 8 -bluetooth matkakaiutin on hintaisekseen todella laadukas paketti, joka sopii erinomaisesti pieneen tilaan. Musiikkilähde (esim. Feelment) voidaan yhdistää kaiuttimeen langattomasti, joten sinun tarvitsee ainoastaan kytkeä kaiuttimen virtalähde seinään ja painaa musiikit soimaan. Hankkimalla kaksi tällaista kaiutinta, voidaan ne parittaa yhteen ja saadaan hyvin täyteläinen äänimaailma.

 

2. Sonos Era

Kooltaan pienempi ja huomaamattomampi Sonos Era -kaiutin on HK Onyxia hiukan varmatoimisempi, sillä se toimii Wifin tai Apple Airplayn kautta. Tämän kaveriksi voi hankkia edullisempia Sonos One -kaiuttimia, jolloin tunnelma saadaan tasaisesti koko liiketilaan.

 

3. Bose Portable Smart Speaker

Bosen kaiutin kilpailee samassa luokassa Sonoksen kanssa ja laadultaan nämä kaksi vaihtoehtoa on hyvin tasaiset. Bose on tunnettu tekijä niin koti- kuin ammattipuolellakin. Tämä (kuten kaksi aikaisempaakin vaihtoehtoa) on suunniteltu kotikäyttöön, mutta soveltuvat erinomaisesti myös julkisiin tiloihin. 

 

Isommat järjestelmät kiinteään asennukseen:

4. Bose Waiting Room Bundle

Bosen julkisiin tiloihin suunniteltu paketti sisältää neljä seinille/kattoon asennettavaa kaiutinta, subwooferin ja vahvistimen. Kaiuttimille tulee vetää kaapelit vahvistimelta, joten se vaatii erikseen asentajan.

 

5. Kaiuttimet julkisiin tiloihin

Maailmalta löytyy useita julkisiin tiloihin suunniteltuja äänentoistoratkaisuja, kuten yhteistyökumppanimme tilaääni.fi edustama Loud Of Sweden -ratkaisu. Aktiivikaiuttimet saadaan esim. virtakiskoon, jolloin erillistä kaapelointia ei tarvita. 

 

Taustamusiikkipalvelu apteekkiin

Äänentoistolaitteiden lisäksi tarvitset julkiseen esittämiseen lisensoidun taustamusiikkipalvelun, kuten Feelmentin. Feelment sisältää runsaasti apteekkiisi soveltuvia soittolistoja ja kehittyneitä ominaisuuksia helpottamaan arkeasi. Voit esimerkiksi halutessasi ajastaa musiikin soimaan täysin automaattisesti. Sovellus on ladattavissa kaikille käyttöjärjestelmille ja voit kokeilla sitä kuukauden ajan veloituksetta, ilman sitoumuksia. 

 

Lunasta veloitukseton kokeilujaksosi

 

Tilaa ilmoitukset uusista blogiteksteistä sähköpostiin