20 ylivertaista palvelua ravintoloitsijalle

Iina Huikari
Kirjoittaja Iina Huikari
Lukuaika 5 min
27.7.2023 9:51

Kaipaatko helpotusta ravintolan arkeen? Haluatko tehostaa sujuvuutta tai tavoittaa uusia asiakkaita? Me kokosimme listan hyväksi todetuista palveluista, joiden avulla ravintolan arkielämän mutkat menevät suoriksi ja ylämäet muuttuvat alamäiksi.

Asiakashankinta

Venuu - tapahtumatilat ja -palvelut

Elämä̈ on juhlia ja tapahtumia täynnä̈ – ja mikäs sen ihanampi tapa järjestää̈ tilaisuus kuin yhden sivuston avulla! Helppokäyttöisen nettisivun kautta löydät tilat, elämykset, catering-palvelut, esiintyjät, kuvaajat sekä tapahtumatarvikkeet ja -tuotannon  eli siis kaiken tarvittavan! 

Halusit sitten yllättää henkilökuntasi virkistyspäivillä tai järjestää unohtumattomat pikkujoulut, on Venuu loistava paikka aloittaa. Käyttäjälle Venuu on ilmainen ja palvelujen etsiminen käy näppärästi suodattimien avulla; voit rajata vaihtoehtoja esim. sijainnin tai tilaisuuden henkilömäärän perusteella.

Tilan- ja palveluntarjoajille Venuu on joustava markkinointikumppani, joka nostaa kysynnän uudelle tasolle. Sivustolla on tällä̈ hetkellä̈ yli 4500 tilaa ja määrä̈ vain kasvaa. Kumppanuus Venuun kanssa siis kannattaa, sillä sivusto on varma tapa tavoittaa tapahtumien järjestäjät!

Henkilön jalat, discopallo ja kuohuviinilasi. Vieressä teksti: Kaikkiin tapahtumiin Venuu.

Discover Helsinki - matkaopas

Sijaitseeko yrityksesi Helsingissä? Siinä tapauksessa Discover Helsinki on juuri sinua varten, sillä sen avulla voit tavoittaa sekä kotimaan matkailijat että ulkomaiset turistit. Kirjasta, verkkosivustosta ja mobiilisovelluksesta koostuva matkaopas sisältää tietoa Helsingin palveluista kuten ravintoloista ja kahviloista; mielenkiintoisia Helsinki-aiheisia artikkeleita unohtamatta. Yritykset voivat myöskin lisätä Discover Helsinki -palveluun erilaisia etuja, joiden avulla matkailijoiden tavoittaminen on vielä helpompaa.

 

Frank - opiskelijaedut

Opiskelijahaalarit = ostohousut, siispä mikäs sen loistavampi kohderyhmä ravintoloille. Korkeakouluopiskelijat kuluttavat vuodessa yhteensä 3 miljardia euroa (Frank Students 2022). Kun heidät on saatu houkuteltua paikan päälle ravintolaan, on ostohalukkuus varmaa.

Opiskelijabudjetilla on kuitenkin omat vaikutuksensa ja siitä syystä opiskelijat ovatkin varsinaisia tarjoushaukkoja. Etujen lisääminen on siis lähes välttämätöntä, jos tavoitteenasi on asiakaskunnan laajentaminen opiskelijoihin. Avuksi kannattaa ottaa Frank, joka on ilmainen, digitaalinen opiskelijakortti – ja juuri siitä syystä erittäin käytetty sovellus.

Yhteistyö Frankin kanssa mahdollistaa opiskelijoiden tavoittamisen ja sitä kautta myös myyntien kasvattamisen. Pienet, yhden toimipaikan ravintolat voivat mainostaa Frankin välityksellä myös täysin ilmaiseksi. Tutustu tarkemmin Frankin pienten yritysten ilmaiseen mainontaan painamalla tästä.

 

Pivo & CityShoppari - etukupongit

Etukupongeissa ja kampanjoissa on voimaa, sillä yllättävän monet meistä tekevät valintoja tarjouksien houkuttelemana. Pivo on monikäyttöinen sovellus, joka on tunnettu erityisesti mobiilimaksuista, mutta sisältää myös mm. digitaalisen opiskelijakortin, Clubi-etuja ja mahdollisuuden tehdä TableOnline-pöytävarauksia. Pivo on ladattuna jo 1,2 miljoonalle käyttäjälle läpi Suomen, joten potentiaalisten asiakkaiden tavoittaminen on varmaa.

CityShoppari on puolestaan kotimainen palvelu, joka on tarjonnut erilaisia etuja suomalaisille jo 25 vuoden ajan. Mobiilisovelluksena toimiva CityShoppari on kustannustehokas markkinointipaikka, jossa yritykset voivat julkaista kertakäyttöisiä tai jatkuvia etukuponkeja. Lue lisää CityShopparin hyödyistä painamalla tästä.

 

Tunnelma ja viihtyisyys

Feelment® - ravintolaviihde

Pohdimme aiemmassa kirjoituksessamme, mikä tekee ravintolasta menestyvän ja avasimme ravintolaviihteen merkitystä asiaan. Pieni ripaus elämyksellisyyttä vie kohti menestystarinoita ja mikäs sen helpompi tapa luoda tunnelmaa kuin Feelment®. Saat taustamusiikin, karaoken, urheilukanavat ja näyttömainonnan yhden helppokäyttöisen sovelluksen välityksellä. Voit kokeilla Feelmentiä ilmaiseksi kuukauden ajan.

 

Musiikkiluvat.fi - musiikkilupien verkkokauppa

Taustamusiikin toistamiseen tarvittavat Teoston ja Gramexin luvat saat hankittua vaivattomasti musiikkiluvat.fi -sivuston välityksellä. Jos et ole varma millaisen luvan tarvitset, löytyy tämäkin tieto näppärästi samasta paketista. Näiden lisäksi sivustolta löytyy myös Kuulokanavalla-blogi, joka sisältää mm. mielenkiintoisia musiikkiaiheisia artikkeleita sekä ajankohtaista tietoa lupiin liittyen.

 

Noutomyynti

Foodora & Wolt - noutomyynti ja ruoankuljetus

Kotiinkuljetuksen suosio on kasvanut viime vuosina, eikä ihme – oli sitten kiirettä ilmassa tai jalkojen väsymystä, niin tilanteen pelastaa suosikkiravintolan herkut kuljetettuna suoraan kotiovelle. Ruoankuljetuksen järjestäminen omasta takaa vie kuitenkin resursseja ja aiheuttaa kustannuksia, joten kuljetuspalvelun hyödyntäminen kannattaa. Foodora ja Wolt ovat helpot sovellukset uuden asiakaskunnan tavoittamiseksi ja myyntien tehostukseen.

ResQ Club - noutomyynti ja ruokahävikin vähentäminen

Sulkuajan lähestyessä on monella ravintolalla vielä myymättömiä annoksia, jotka eivät välttämättä säily enää seuraavaan päivään. ResQ Club tarjoaa palvelun, jonka kautta ravintolat voivat tehostaa myyntejään samalla vähentäen ruokahävikkiä. ResQ-sovelluksen kautta voi myydä tarjoushinnalla kaikkia elintarvikkeita kuten lounaan ylijäämiä tai vaikkapa ravintolan keittiöstä jääneitä raaka-aineita. Asiakkaat tekevät tilaukset suoraan sovelluksen välityksellä ja tulevat noutamaan ne itse paikan päältä ravintolasta.

 

Markkinoinnin suunnittelu

Cloqqa Plan - vuosikello

Jotta markkinointi pysyisi säännöllisenä osana arkea, on vuosikello hyvä apuväline suunnitteluun. Cloqqa on maksuton, suomenkielinen verkkosivusto, josta löytyy ominaisuudet erilaisten projektien suunnitteluun ja budjetointiin. Selkeä vuosikalenteri ja värikoodaukset auttavat hahmottamaan tulevat tapahtumat. Feelmentin markkinoinnin tiimi onkin todennut Cloqqan erittäin hyödylliseksi palveluksi.

 

Markkinointimateriaalit

Canva - graafinen suunnittelu

Tarvitsetko sovellusta mainosmateriaalien tekoon, mutta et haikaile Adobe Creative Cloudin (Photoshop, Lightroom jne.) ominaisuuksien perään? Canva on graafiseen suunnitteluun kehitetty palvelu, josta löytyy sekä ilmainen että maksullinen versio. Canvan avulla voit toteuttaa erilaisia mainosmateriaaleja kuten somepostauksia, videoita ja esitteitä. Monipuoliset ominaisuudet ja helppokäyttöisyys ovat tehneet Canvasta suositun työkalun, sillä sovelluksen mallipohjat takaavat onnistumisen ilman sen suurempaa kokemusta graafisesta suunnittelusta.

Maksullinen Canva Pro -versio on kannattava hankinta, jos kaipaa laajempia työkaluja kuten logojen, omien fonttien ja värien tallentamista/hallinnointia. Canva on saatavilla suomenkielisenä versiona ja palvelua voi käyttää sekä verkkosivuston että sovelluksen kautta. Feelmentin Instagramista pääset kurkkaamaan millaista sisältöä Canvan avulla saa aikaan.

Unsplash, Pexels & Pixabay – ilmaiset kuvapankit

Valokuvat ovat tärkeä osa markkinointia, mutta kuvien kanssa saa olla tarkkana. Jos valokuvia ottaa itse, ei tarvitse pohtia tekijänoikeuksia, mutta kuvien laatua ja muokkausta joutuu miettiä senkin edestä. Hyvä ratkaisu on hyödyntää ammattivalokuvaajien otoksia, joiden tekijänoikeudet ovat vapautettuja. Unsplash, Pexels ja Pixabay ovat kaikki sivustoja, jotka tarjoavat ilmaisia kuvia esimerkiksi juuri markkinointikäyttöön.

Kooste kuvapankkien ominaisuuksista. Unsplash on englanninkielinen. Pexels ja Pixabay suomenkielisiä. Kaikista palveluista löytyy verkkosivusto ja sovellus.

Grano – painotuotteet

Mitä tahansa markkinointimateriaalia tarvitsetkaan, saat sen helposti ja luotettavasti Granon kautta. Grano on suomalainen yritys, jonka palveluiden avulla voit toteuttaa esimerkiksi ravintolasi ikkunateippaukset, painotuotteet, verkkosivut ja vaikkapa messumateriaalit. Me Feelmentillä luotimme Granon ammattitaitoon toteuttaessamme uusinta ravintolaviihteen erikoislehteämme. Lehtiprojektin jälkeisiä fiiliksiä pääset lukemaan Granon julkaisusta.

Tiesitkö, että Grano tarjoaa myös käännöspalveluita? Jos siis kaipaat ruokalistan tai verkkosivujen vieraskielistä versiota, voit lähestyä yritystä asian tiimoilta.

 

Asiakkuuksien hallinta ja asiakasviestintä

TableOnline – pöytävarauspalvelu

Haluatko tarjota asiakkaillesi helpon väylän tehdä pöytävarauksia ja ostaa lahjakortteja ravintolaasi? TableOnline on sivusto, joka kokoaa Suomen ja Tallinnan parhaat ravintolat yhden katon alle. Varausten tekemisen ja lahjakorttien ostamisen lisäksi sivuston kautta voi lukea ajankohtaisia uutisia kuten suosituksia tai selailla vaikkapa erilaisia tarjouksia.

Mailchimp – asiakasrekisteri ja -viestintä

Tavoitteellisen markkinoinnin tärkeimpiin työkaluihin kuuluvat asiakasrekisterin ylläpito ja asiakasviestintä esimerkiksi uutiskirjeiden muodossa. Mailchimp tarjoaa apua monikanavaiseen markkinointiin kuten markkinoinnin asiakasrekisterin hallinnointiin, verkkosivujen rakentamiseen sekä uutiskirjeiden lähettämiseen. Pakettihinnoittelu mahdollistaa palvelun soveltumisen monenlaisten yritysten tarpeisiin. Valittavana on myös ilmaisversio pienemmän asiakaskunnan ja tarpeiden omaaville yrityksille.

Cardu – kanta-asiakkuudet, asiakasrekisteri ja -viestintä

Cardu on monipuolinen palvelu asiakashallintaan sekä -viestintään. Cardun avulla voit ylläpitää asiakasrekisteriäsi, viestiä asiakkaillesi, tehdä kohdennettua kampanjointia ja seurata edistymistäsi. Mobiilisovelluksena löytyvä Cardu mahdollistaa myös helppokäyttöisten leimapassien ja mobiilikuponkien toteuttamisen. Muovikorttien ja paperisten leimapassien vaihtaminen Cardun mobiilikorttiin on lisäksi pieni, mutta merkittävä ekoteko. Mobiilikortin lisäksi suomalainen yritys tarjoaa CarduMailer-uutiskirjepalvelua, joka mahdollistaa asiakasviestinnän sähköpostien muodossa.

Kooste TableOnline, Mailchimp ja Cardu -palveluiden ominaisuuksista. TableOnline ja Cardu ovat suomenkielisiä ja Mailchimp englanninkielinen.

Google My Business – yritystiedot

Oletko kohdannut vihaisen asiakkaan, joka oli saanut Googlesta väärää tietoa ravintolasi aukioloajoista? Tai oletko itse katsonut samaiselta hakusivulta, että jokin yritys olisi auki muttei ollutkaan? Googlen yritysprofiilin ylläpitäminen on täysin ilmainen tapa parantaa asiakasviestintää, sillä vaikka kuinka yrittäisimme muistuttaa Suomen kansaa aukioloaikojen epämääräisyydestä Google Haussa ja Mapsissa, löytyy aina tämän unohtanut asiakas. Varmin tapa välttyä sekaannuksilta on siis pitää itse huolta siitä, miltä yrityksesi näyttää hakupalveluiden puolella. Googlen yritysprofiilin avulla voit pitää yritystiedot ajan tasalla, lisätä ravintolasi alle tuotekuvia ja vastata arvosteluihin täysin maksutta.

 

Yhdistelemällä onnistut

Digitaalisuus on tuonut tullessaan valtavan määrän erilaisia sovelluksia, joka saattaa aiheuttaa valinnanvaikeutta tai jopa hämmennystä. Kokeilu kuitenkin kannattaa, sillä sitä kautta löydät juuri omalle yrityksellesi soveltuvan kokonaisuuden. Yhdistelemällä erilaisia palveluita voit saavuttaa toimivan ja kustannustehokkaan tavan uusien asiakkaiden tavoittamiseen ja myyntien kasvattamiseen. Muista kuitenkin antaa muutoksille aikaa, sillä kuten vanha sanonta kuuluu: ”Sinnikkyys palkitaan".

Tilaa ilmoitukset uusista blogiteksteistä sähköpostiin