Mitä listoja ravintolassasi kannattaa soittaa? Katso asiantuntijan vinkit - Osa 3/3

~
6min
~
4.1.2021
Mitä listoja ravintolassasi kannattaa soittaa? Katso asiantuntijan vinkit - Osa 3/3

Musiikin mukauttaminen kellonajan mukaan

Herätessä silmiä kirvelee, kun valot räpsähtävät päälle. Herätys on miellyttävämpi, kun valoisuutta lisäilee vähitellen. Samoin nukkumaan mentäessä, lämmin ja himmeä valo ei rasita silmiä ja näin nukahtaminen on helpompaa.

Sama pätee ympäristössä soivaan musiikkiin. Aamulla stressitaso räjähtää, jos päivän aloittaa täysillä pumppaavalla teknolla. Nukahtaminenkin sen tahdissa on haastavaa. Tosin usein on nimenomaan tavoitteena, että ravintolassa olevia ihmisiä ei ala nukuttaa vielä klo 22, vaan he tekevät uutta tilausta ja jatkavat iltaa. Ajatusmallia vois siis käyttää toisinkin päin.

Tarkasti valittu musiikki tukee vuorokauden aikaan vallitsevaa vireystilaa ja tuottaa miellyttävän olon. Sillä voidaan myös vaikuttaa ihmisten energiatasoon ja sitä kautta käyttäytymiseen. Katso alta vinkit päivän eri hetkiin sopivista soittolistoista.

8 - Hellästi herättelevää aamumusiikkia

Kun kaipaat aamuun rentouttavaa ja hellästi herättelevää musiikkia

Rentouttava, kevyt ja hidastempoinen musiikki tekee heräämisen jälkeisistä tunneista miellyttävän ja antaa hyvää energiaa päivän aloitukseen. Laulettu musiikki herättelee ja tarjoaa aisteille ärsykkeitä. Uudet tai vähemmän tunnetut kappaleet eivät liikaa kiinnitä huomiota eivätkä luo korvamatoja koko päiväksi. Eteenpäin rullaavat kappaleet pitävät liikkeellä kohti lounasaikaa.

9 - Lounasaikaan sopivaa energisoivaa musiikkia

Lounasaikaan energisoivaa musiikkia, jotta jaksaa työpäivän loppuun asti

Keskitempoinen, energinen mutta kevyt, ja melodinen musiikki tuottaa ihmisille mukavan tauon tunteen työtehtävien vilskeen lomassa. Samalla musiikki ei kuitenkaan pysäytä ja rentouta liikaa, jotta lounaan jälkeen mieli ja keho ovat edelleen täysissä voimissaan jatkaa päivää kohti iltaa. Nopeampitempoinen ja nuorekkaampi musiikki toimii pikaravintoloihin, joissa halutaan asiakasvaihtuvuuden olevan nopeampi. Hidastempoisempi ja jazzimpi musiikki toimii ravintoloihin, joissa lounaat saavat venyä pidemmiksi.

10 - After Work -tunnelmaa

Rentouttavaa musiikkia arki-iltojen istuskeluun ja päivästä palautumiseen

Hidas- ja keskitempoinen, tunnelmallinen ja melankolisempi musiikki saattaa mielen ja kehon vapaa-ajan tilaan. Työpäivän stressi ja kiire poistuu ajatuksista ja tilalla soi kaunista mukaansa tempaavaa musiikkia. Riippuen paikan kohderyhmästä ja tyylistä, musiikki voi olla vanhoja tyylikkäitä klassikoita tai modernimpia urbaaneja biittejä. Musiikin avulla ajantaju hämärtyy ja sen lomassa viihtyy pidempiäkin aikoja, kunnes havahtuu, että on nukkumaanmenoaika. Tai aika suunnata kohti jatkoja…

11 - Viikonlopun fiiliksiä

Viikonlopun alkuiltaan tunnelmaa nostattavaa musiikkia joka saa menojalan vipattamaan

Illan ja pimeän tullessa väsymys vyöryy päälle melkein väkisin, mutta musiikilla on mahdollista rajoittaa väsymyksen voimaa. Nopeatempoinen ja energinen musiikki pitää mielen virkeänä, laulattaa ja laittaa jalan vipattamaan. Väsymys unohtuu ja ilta jatkuu. Tutun kuuloiset, mutta ei puhki kuluneet biisit pitävät fiiliksen katossa. Hyvä keino on sekoittaa vanhoja tanssilattian klassikoita joita ei ole soitettu aikoihin, ja tuoreita mielenkiintoisia hitin alkuja, niin ravintolassa viihtyy niin nuorempi kuin vanhempikin asiakaskunta. Näin myös pidetään asiakkaat vielä poissa tanssilattialta baaritiskin puolella tilaamassa juomaa, keräämässä rohkeutta ja suunnittelemassa tulevia tanssimuuvejaan.

Myöhemmin DJ tulee paikalle ja räjäyttää tanssilattian. Mikäli DJ:tä ei ole, löytyy Maestrostakin ”tanssilattian täyttäjä”-listoja. Mikäli kaipaat vinkkejä minkälainen listojen sekoitus sopisi teidän brändiinne, ottakaa meihin yhteyttä!

Tiesitkö, että Spotifyn soittaminen julkisissa tiloissa kuten ravintoloissa on laitonta? Lue tästä lisää.

Aloita kokeilujakso