Etsitkö sitä oikeaa karaokepalvelua? Kappaleiden määrällä ei ole merkitystä!

~
6min
~
4.1.2021
Etsitkö sitä oikeaa karaokepalvelua? Kappaleiden määrällä ei ole merkitystä!

Etsitkö karaokepalvelua yrityksellesi? Kerromme mihin kannattaa kiinnittää huomiota määrän sijaan.

Yksi tärkeimmistä valintaan vaikuttavista tekijöistä on karaokevalikoima, sillä asiakastasi kiinnostaa ainoastaan yksi asia; voinko laulaa toivomani kappaleen? Mitä enemmän myyt ”ei oota”, sitä tyytymättömämpiä asiakkaasi ovat.

Kaikki ammattikäyttöön suunniteltujen karaokepalveluiden kauppiaat kuitenkin väittävät, että juuri heidän palvelunsa on suurin ja mahtavin. Miten siis valita se oikea?

Päällekkäiset kappaleet vääristävät määrää


Valikoiman koko on helpoin hahmottaa kun kappalemäärä on ilmoitettu numeroilla, mutta ongelmaksi muodostuu se ettei päällekkäisyyksiä oteta huomioon. Päällekkäisyys tarkoittaa sitä, että samasta kappaleesta on useita eri tuottajien tekemiä versioita. Esimerkiksi Loirin Lapin Kesästä löytyy 8 eri versiota.

Kattavuus ja laatu ennen kaikkea


Absoluuttista kappalemäärää tärkeämpää on kappaleiden laatu ja kattavuus. Kattavuudella tarkoitetaan eri kappaleiden lukumäärää. Me Maestrolla olemme keskittyneet kattavuuden parantamiseen, esimerkiksi solmimalla yksinoikeussopimuksen Melplayn kanssa. Heidän tuotannostaan löytyy lähes 1000 kotimaista kappaletta, joita muilta ei löydy.

Melplayn myötä Maestron kotimaisten kappaleiden kattavuus on yli 50% suurempi kuin muissa karaokepalveluissa. Lisäksi valikoima kasvaa uusilla hiteillä ja asiakkaiden toivekappaleilla viikoittain.

Lähes puolia kappaleista ei lauleta koskaan

Maestro Pro:n karaokekirjaston koko on päällekkäisyyksineen jossain 60 000 hujakoilla, mutta viime vuonna näistä vain 29 845 laulettiin. Tästä lukemasta kun laskimme päällekkäiset versiot pois, jäi loppulukemaksi tarkalleen 23 981 laulettua eri kappaletta. Kappaleista, joita ei laulettu kertaakaan, oli lähes kaikki ulkomaisia. Kaikista lauletuista kappaleista 76% oli suomenkielisiä, joka osoittaa että suomalaiset laulavat suomenkielisiä lauluja. Tarjoamalla enemmän kotimaista laulettavaa, asiakkaat ovat tyytyväisempiä.  

Ulkomaiset sarjat tuovat määrää, kotimaiset asiakkaita

Suomen musiikkikenttä on verrattain pieni, kun viereen otetaan kaikki englanninkielinen tuotanto. Maailman johtavat ulkomaiset karaokesarjat ovat kooltaan jopa 40 000 kappaletta, ja kun hankitaan muutama suuri ulkomainen sarja, niin saadaan nopeasti satojen tuhansien päällekkäisten kappaleiden valikoima. Maestro Pro:n ulkomainen valikoima koostuu valtaosin Sunflyn ja Party Tymen valikoimista.

Heräsikö kysymyksiä? Laita meille viestiä info@maestropro.fi, tai soittele meidän Juuliannalle asiakaspalveluun 029 1234 121 ma-pe klo 8-16.

Aloita kokeilujakso