20 ylivertaista palvelua ravintoloitsijalle osa 2/2

~
5min
~
1.7.2022
20 ylivertaista palvelua ravintoloitsijalle osa 2/2

Kaipaatko helpotusta ravintolan arkeen? Haluatko tehostaa sujuvuutta tai tavoittaa uusia asiakkaita? Me kokosimme listan hyväksi todetuista palveluista, joiden avulla ravintolan arkielämän mutkat menevät suoriksi ja ylämäet muuttuvat alamäiksi.

Blogisarjan ensimmäisessä osassa kävimme läpi markkinointiin ja asiakasviestintään liittyviä palveluita. Tällä kertaa päätimme perehtyä sivustoihin ja sovelluksiin, jotka mahdollistavat uusien asiakkaiden sekä kohderyhmien tavoittamisen vaivattomalla tavalla. Ja jotta ravintolat voisivat tehdä asiakkaisiin mahdollisimman hyvän vaikutuksen, lisäsimme mukaan ripauksen etukampanjoita ja roppakaupalla ravintolaviihdettä.

Asiakashankinta

Venuu – tapahtumatilat ja -palvelut

Elämä̈ on juhlia ja tapahtumia täynnä̈ – ja mikäs sen ihanampi tapa järjestää̈ tilaisuus kuin yhden sivuston avulla! Helppokäyttöisen nettisivun kautta löydät tilat, elämykset, catering-palvelut, esiintyjät, kuvaajat sekä tapahtumatarvikkeet ja -tuotannoneli siis kaiken tarvittavan! 

Halusit sitten yllättää henkilökuntasi virkistyspäivillä tai järjestää unohtumattomat pikkujoulut, on Venuu loistava paikka aloittaa. Käyttäjälle Venuu on ilmainen ja palvelujen etsiminen käy näppärästi suodattimien avulla; voit rajata vaihtoehtoja esim. sijainnin tai tilaisuuden henkilömäärän perusteella.                                              

Tilan- ja palveluntarjoajille Venuu on joustava markkinointikumppani, joka nostaa kysynnän uudelle tasolle. Sivustolla on tällä̈ hetkellä̈ yli 4500 tilaa ja määrä̈ vain kasvaa. Kumppanuus Venuun kanssa siis kannattaa, sillä sivusto on varma tapa tavoittaa tapahtumien järjestäjät!

Discover Helsinki – monikanavainen matkaopas

Sijaitseeko yrityksesi Helsingissä? Siinä tapauksessa Discover Helsinki on juuri sinua varten, sillä sen avulla voit tavoittaa sekä kotimaan matkailijat että ulkomaiset turistit. Kirjasta, verkkosivustosta ja mobiilisovelluksesta koostuva matkaopas sisältää tietoa Helsingin palveluista kuten ravintoloista ja kahviloista; mielenkiintoisia Helsinki-aiheisia artikkeleita unohtamatta. Yritykset voivat myöskin lisätä Discover Helsinki -palveluun erilaisia etuja, joiden avulla matkailijoiden tavoittaminen on vielä helpompaa.

Frank – opiskelijaedut

Opiskelijahaalarit = ostohousut, siispä mikäs sen loistavampi kohderyhmä ravintoloille. Korkeakouluopiskelijat kuluttavat vuodessa yhteensä 3 miljardia euroa (Frank Students 2022). Kun heidät on saatu houkuteltua paikan päälle ravintolaan, on ostohalukkuus varmaa.

Opiskelijabudjetilla on kuitenkin omat vaikutuksensa ja siitä syystä opiskelijat ovatkin varsinaisia tarjoushaukkoja. Etujen lisääminen on siis lähes välttämätöntä, jos tavoitteenasi on asiakaskunnan laajentaminen opiskelijoihin. Avuksi kannattaa ottaa Frank, joka on ilmainen, digitaalinen opiskelijakortti – ja juuri siitä syystä erittäin käytetty sovellus.

Yhteistyö Frankin kanssa mahdollistaa opiskelijoiden tavoittamisen ja sitä kautta myös myyntien kasvattamisen. Pienet, yhden toimipaikan ravintolat voivat mainostaa Frankin välityksellä myös täysin ilmaiseksi. Tutustu tarkemmin Frankin pienten yritysten ilmaiseen mainontaan painamalla tästä.

Pivo & CityShoppari – etukupongit

Etukupongeissa ja kampanjoissa on voimaa, sillä yllättävän monet meistä tekevät valintoja tarjouksien houkuttelemana. Pivo on monikäyttöinen sovellus, joka on tunnettu erityisesti mobiilimaksuista, mutta sisältää myös mm. digitaalisen opiskelijakortin, Clubi-etuja ja mahdollisuuden tehdä TableOnline-pöytävarauksia. Pivo on ladattuna jo 1,2 miljoonalle käyttäjälle läpi Suomen, joten potentiaalisten asiakkaiden tavoittaminen on varmaa.

CityShoppari on puolestaan kotimainen palvelu, joka on tarjonnut erilaisia etuja suomalaisille jo 25 vuoden ajan. Mobiilisovelluksena toimiva CityShoppari on kustannustehokas markkinointipaikka, jossa yritykset voivat julkaista kertakäyttöisiä tai jatkuvia etukuponkeja. Lue lisää CityShopparin hyödyistä painamalla tästä.

Tunnelma ja viihtyisyys

Feelment® – ravintolaviihde

Pohdimme aiemmassa kirjoituksessamme, mikä tekee ravintolasta menestyvän ja avasimme ravintolaviihteen merkitystä asiaan. Pieni ripaus elämyksellisyyttä vie kohti menestystarinoita ja mikäs sen helpompi tapa luoda tunnelmaa kuin Feelment®. Saat taustamusiikin, karaoken, urheilukanavat ja näyttömainonnan yhden helppokäyttöisen sovelluksen välityksellä. Voit kokeilla Feelmentiä ilmaiseksi kuukauden ajan – skrollaa vain alaspäin ja aloita kokeilujakso.

Musiikkiluvat.fi – musiikkilupien verkkokauppa

Taustamusiikin toistamiseen tarvittavat Teoston ja Gramexin luvat saat hankittua vaivattomasti musiikkiluvat.fi -sivuston välityksellä. Jos et ole varma millaisen luvan tarvitset, löytyy tämäkin tieto näppärästi samasta paketista. Näiden lisäksi sivustolta löytyy myös Kuulokanavalla-blogi, joka sisältää mm. mielenkiintoisia musiikkiaiheisia artikkeleita sekä ajankohtaista tietoa lupiin liittyen.

Noutomyynti

Foodora & Wolt – noutomyynti ja ruoankuljetus

Kotiinkuljetuksen suosio on kasvanut viime vuosina, eikä ihme – oli sitten kiirettä ilmassa tai jalkojen väsymystä, niin tilanteen pelastaa suosikkiravintolan herkut kuljetettuna suoraan kotiovelle. Ruoankuljetuksen järjestäminen omasta takaa vie kuitenkin resursseja ja aiheuttaa kustannuksia, joten kuljetuspalvelun hyödyntäminen kannattaa. Foodora ja Wolt ovat helpot sovellukset uuden asiakaskunnan tavoittamiseksi ja myyntien tehostukseen.

Kuva: Pexels

ResQ Club – noutomyynti ja ruokahävikin vähentäminen

Sulkuajan lähestyessä on monella ravintolalla vielä myymättömiä annoksia, jotka eivät välttämättä säily enää seuraavaan päivään. ResQ Club tarjoaa palvelun, jonka kautta ravintolat voivat tehostaa myyntejään samalla vähentäen ruokahävikkiä. ResQ-sovelluksen kautta voi myydä tarjoushinnalla kaikkia elintarvikkeita kuten lounaan ylijäämiä tai vaikkapa ravintolan keittiöstä jääneitä raaka-aineita. Asiakkaat tekevät tilaukset suoraan sovelluksen välityksellä ja tulevat noutamaan ne itse paikan päältä ravintolasta.

Yhdistelemällä onnistut

Digitaalisuus on tuonut tullessaan valtavan määrän erilaisia sovelluksia, joka saattaa aiheuttaa valinnanvaikeutta tai jopa hämmennystä. Kokeilu kuitenkin kannattaa, sillä sitä kautta löydät juuri omalle yrityksellesi soveltuvan kokonaisuuden. Yhdistelemällä erilaisia palveluita voit saavuttaa toimivan ja kustannustehokkaan tavan uusien asiakkaiden tavoittamiseen ja myyntien kasvattamiseen. Muista kuitenkin antaa muutoksille aikaa, sillä kuten vanha sanonta kuuluu: ”Sinnikkyys palkitaan".

Aloita kokeilujakso