20 ylivertaista palvelua ravintoloitsijalle osa 1/2

~
5min
~
14.6.2022
20 ylivertaista palvelua ravintoloitsijalle osa 1/2

Kaipaatko helpotusta ravintolan arkeen? Haluatko tehostaa sujuvuutta tai tavoittaa uusia asiakkaita? Me kokosimme listan hyväksi todetuista palveluista, joiden avulla ravintolan arkielämän mutkat menevät suoriksi ja ylämäet muuttuvat alamäiksi.

Listauksen ensimmäisessä osassa perehdymme markkinoinnin ja asiakasviestinnän maailmaan. Markkinoinnin merkitys asiakkaiden tavoittamisessa ja positiivisen mielikuvan luomisessa on valtava; tätä yhteyttä me pohdimmekin aiemmassa kirjoituksessamme. Jotta tavoitteellinen markkinointi kävisi mahdollisimman kivuttomasti, on apuvälineiden käyttö suotavaa. Tässä siis sivustoja ja sovelluksia onnistuneen ravintolamarkkinoinnin toteuttamiseen.

Markkinoinnin suunnittelu

Cloqqa Plan – vuosikello

Jotta markkinointi pysyisi säännöllisenä osana arkea, on vuosikello hyvä apuväline suunnitteluun. Cloqqa on maksuton, suomenkielinen verkkosivusto, josta löytyy ominaisuudet erilaisten projektien suunnitteluun ja budjetointiin. Selkeä vuosikalenteri ja värikoodaukset auttavat hahmottamaan tulevat tapahtumat. Feelmentin markkinoinnin tiimi onkin todennut Cloqqan erittäin hyödylliseksi palveluksi.

Markkinointimateriaalit

Canva – graafinen suunnittelu

Tarvitsetko sovellusta mainosmateriaalien tekoon, mutta et haikaile Adobe Creative Cloudin (Photoshop, Lightroom jne.) ominaisuuksien perään? Canva on graafiseen suunnitteluun kehitetty palvelu, josta löytyy sekä ilmainen että maksullinen versio. Canvan avulla voit toteuttaa erilaisia mainosmateriaaleja kuten somepostauksia, videoita ja esitteitä. Monipuoliset ominaisuudet ja helppokäyttöisyys ovat tehneet Canvasta suositun työkalun, sillä sovelluksen mallipohjat takaavat onnistumisen ilman sen suurempaa kokemusta graafisesta suunnittelusta.

Maksullinen Canva Pro -versio on kannattava hankinta, jos kaipaa laajempia työkaluja kuten logojen, omien fonttien ja värien tallentamista/hallinnointia. Canva on saatavilla suomenkielisenä versiona ja palvelua voi käyttää sekä verkkosivuston että sovelluksen kautta. Feelmentin Instagramista pääset kurkkaamaan millaista sisältöä Canvan avulla saa aikaan.

Unsplash, Pexels & Pixabay – ilmaiset kuvapankit

Valokuvat ovat tärkeä osa markkinointia, mutta kuvien kanssa saa olla tarkkana. Jos valokuvia ottaa itse, ei tarvitse pohtia tekijänoikeuksia, mutta kuvien laatua ja muokkausta joutuu miettiä senkin edestä. Hyvä ratkaisu on hyödyntää ammattivalokuvaajien otoksia, joiden tekijänoikeudet ovat vapautettuja. Unsplash, Pexels ja Pixabay ovat kaikki sivustoja, jotka tarjoavat ilmaisia kuvia esimerkiksi juuri markkinointikäyttöön.

Grano – painotuotteet

Mitä tahansa markkinointimateriaalia tarvitsetkaan, saat sen helposti ja luotettavasti Granon kautta. Grano on suomalainen yritys, jonka palveluiden avulla voit toteuttaa esimerkiksi ravintolasi ikkunateippaukset, painotuotteet, verkkosivut ja vaikkapa messumateriaalit. Me Feelmentillä luotimme Granon ammattitaitoon toteuttaessamme uusinta ravintolaviihteen erikoislehteämme. Lehtiprojektin jälkeisiä fiiliksiä pääset lukemaan Granon julkaisusta.

Tiesitkö, että Grano tarjoaa myös käännöspalveluita? Jos siis kaipaat ruokalistan tai verkkosivujen vieraskielistä versiota, voit lähestyä yritystä asian tiimoilta.

Asiakkuuksien hallinta ja asiakasviestintä

TableOnline – pöytävarauspalvelu

Haluatko tarjota asiakkaillesi helpon väylän tehdä pöytävarauksia ja ostaa lahjakortteja ravintolaasi? TableOnline on sivusto, joka kokoaa Suomen ja Tallinnan parhaat ravintolat yhden katon alle. Varausten tekemisen ja lahjakorttien ostamisen lisäksi sivuston kautta voi lukea ajankohtaisia uutisia kuten suosituksia tai selailla vaikkapa erilaisia tarjouksia.

Mailchimp – asiakasrekisteri ja -viestintä

Tavoitteellisen markkinoinnin tärkeimpiin työkaluihin kuuluvat asiakasrekisterin ylläpito ja asiakasviestintä esimerkiksi uutiskirjeiden muodossa. Mailchimp tarjoaa apua monikanavaiseen markkinointiin kuten markkinoinnin asiakasrekisterin hallinnointiin, verkkosivujen rakentamiseen sekä uutiskirjeiden lähettämiseen. Pakettihinnoittelu mahdollistaa palvelun soveltumisen monenlaisten yritysten tarpeisiin. Valittavana on myös ilmaisversio pienemmän asiakaskunnan ja tarpeiden omaaville yrityksille.

Cardu – kanta-asiakkuudet, asiakasrekisteri ja -viestintä

Cardu on monipuolinen palvelu asiakashallintaan sekä -viestintään. Cardun avulla voit ylläpitää asiakasrekisteriäsi, viestiä asiakkaillesi, tehdä kohdennettua kampanjointia ja seurata edistymistäsi. Mobiilisovelluksena löytyvä Cardu mahdollistaa myös helppokäyttöisten leimapassien ja mobiilikuponkien toteuttamisen. Muovikorttien ja paperisten leimapassien vaihtaminen Cardun mobiilikorttiin on lisäksi pieni, mutta merkittävä ekoteko. Mobiilikortin lisäksi suomalainen yritys tarjoaa CarduMailer-uutiskirjepalvelua, joka mahdollistaa asiakasviestinnän sähköpostien muodossa.

Google My Business – yritystiedot

Oletko kohdannut vihaisen asiakkaan, joka oli saanut Googlesta väärää tietoa ravintolasi aukioloajoista? Tai oletko itse katsonut samaiselta hakusivulta, että jokin yritys olisi auki muttei ollutkaan? Googlen yritysprofiilin ylläpitäminen on täysin ilmainen tapa parantaa asiakasviestintää, sillä vaikka kuinka yrittäisimme muistuttaa Suomen kansaa aukioloaikojen epämääräisyydestä Google Haussa ja Mapsissa, löytyy aina tämän unohtanut asiakas. Varmin tapa välttyä sekaannuksilta on siis pitää itse huolta siitä, miltä yrityksesi näyttää hakupalveluiden puolella. Googlen yritysprofiilin avulla voit pitää yritystiedot ajan tasalla, lisätä ravintolasi alle tuotekuvia ja vastata arvosteluihin täysin maksutta.

Aloita kokeilujakso