Toimiva tekniikka on kaiken a ja o, mutta mihinkäs kaikkeen sitä kannattaa kiinnittää huomiota? Feelmentin palvelut toimivat monilla eri laitteilla, mutta paras käyttökokemus vaatii oikeanlaisen, juuri sinun tarpeitasi vastaavan laitteen. Aiotko käyttää laitteella taustamusiikkia, karaokea, urheilua tai mainontaa? Tarvitsetko useamman laitteen eri tiloihin vai pärjäätkö yhdellä? Tässä jutussa käymme läpi, miten valitset oikeat laitteet Feelmentin käyttöön. Kerromme millainen laite sopii mihinkin käyttötarkoitukseen, mitä laitteistovaatimuksia eri palvelut edellyttävät ja miksi langallinen yhteys kannattaa.
Laitteen valinnassa huomiota kannattaa kiinnittää siihen, mitä Feelmentin palveluita haluat käyttää. Voit käyttää Feelmentin sovellusta omalla laitteellasi tai voit hankkia tarvittavan laitteen meiltä laitepalveluna. Käyttääksesi Feelmentin karaokea, mainontaa ja/tai urheilua tarvitset Windows-laitteen. Toisin sanoen Feelmentin sovelluksen täysversio toimii vain Windows-laitteilla.
Feelmentin taustamusiikki on käytettävissä kaikilla laitteilla (Windows-, iOS- ja Android) joko lataamalla Feelmentin sovelluksen tai toistamalla musiikkia selaimen kautta osoitteessa my.feelment.com. Suosittelemme Feelmentin sovelluksen lataamista, sillä saat sitä kautta käyttöösi kaikki taustamusiikkipalvelumme ominaisuudet. Web playerillä, eli My Feelmentissä, et voi esimerkiksi luoda omia soittolistoja tai toistaa soittolistoja kappalejärjestyksessä.
Kaikkia Feelmentin palveluita voi toki pyörittää yhdeltä ja samalta Windows-tietokoneelta, mutta joissain tapauksissa useamman eri laitteen hankkiminen on kannattavaa. Kaikkia Feelmentin palveluita ei siis tarvitse käyttää samalta laitteelta, vaan palveluita voidaan jakaa eri laitteille alueiden avulla.
Taustamusiikkia ja karaokea on suotavaa toistaa samalta laitteelta, jotta saatte käyttöönne kappaleiden automaattisen vuorottelun. Automaattisen vuorottelun ansiosta vältytte hiljaisilta hetkiltä, sillä karaokekappaleen loppuessa alkaa Feelment toistamaan automaattisesti taustamusiikkia. Myös urheilun ja taustamusiikin toistaminen onnistuu näppärästi samalta laitteelta, sillä Feelmentin sovelluksesta pystyy säätämään kuuluuko kaiuttimista taustamusiikin vai urheilun äänet.
Sen sijaan, jos haluatte toistaa karaokea ja sporttia samaan aikaan, tarvitsette kaksi eri laitetta. Urheilulähetysten toistaminen onnistuu toki samalta laitteelta aina silloin, kun karaokea ei lauleta, mutta useimmissa tapauksissa tämä on käytännössä hieman haastavaa. Jos aiotte pyhittää erillisen tilan (kuten kabinetin) kokonaan karaokelle tai sportille, on tilaan suotavaa hankkia oma tietokone.
Suosittelemme omaa tietokonetta myös Viaplay-palvelun (viaplay.com-sivusto) käyttöä varten. Viaplayn nettisivuston näyttöasetukset toimivat nimittäin eri tavalla kuin Feelmentin sovelluksen. Jos siis V sport -livekanavien tarjonta ei ole teille riittävä ja haluatte käyttöönne Viaplay-tunnukset, suosittelemme käyttämään Feelmentin sovellusta ja Viaplay-nettisivua eri laitteilta.
Voit ladata Feelmentin sovelluksen maksutta niin monelle laitteelle, kuin tarvitset. Voit kuitenkin olla kirjautuneena sisään yhdelle alueelle, eli Feelment-lisenssille, kerrallaan. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, ettet voi hyödyntää esimerkiksi yhtä musiikkitilausta kahdessa eri paikassa samaan aikaan. Jos yrität kirjautua Feelmentin sovelluksessa alueelle, jota käytetään jo toisella laitteella, saat samanaikaisen käytön ilmoituksen. Ilmoituksen yhteydessä sinun tulee valita, kummalla laitteella haluat jatkaa Feelmentin käyttöä. Jos haluat käyttää jotakin Feelmentin palvelua kahdella eri laitteella samaan aikaan, tulee sinun siis tilata palvelu molempia käyttötarkoituksia varten. Tämä pätee myös yhden liiketilan sisällä tapahtuvaan samanaikaiseen käyttöön.
Jotta Feelmentin palvelut toimivat jouhevasti, laitteen tulee täyttää myös meidän yleiset laitteistovaatimuksemme. Jos olet lähdössä ostamaan uutta laitetta tai haluat tarkistaa onko jo olemassa oleva laitteenne tarpeeksi tehokas Feelmentin palveluiden käyttämistä varten, huomiota tulee kiinnittää laitteen prosessoriin, RAM-muistiin ja tallennustilaan. Laitteistovaatimukset riippuvat hieman siitä, mitä palveluita aiot laitteella käyttää.
Tarvitset Windows-tietokoneen, jossa on Intel i3 tai Ryzen 3 -prosessori. RAM-muistia tulee olla vähintään 8 GB. Jos aiot toistaa laitteelta pelkkää urheilua, riittää tallennustilaksi 64 GB. Jos aiot toistaa samalta laitteelta urheilun lisäksi myös taustamusiikkia, tulee tallennustilan olla 128 GB.
Tarvitset Windows-tietokoneen, jossa on Intel i3 - tai Ryzen 3 -prosessori (tai näitä parempi). Muistia tulee olla vähintään 256 GB (SSD). Jos käytössäsi EI ole Internet-yhteyttä, tulee kappaleet ladata offlineen, jolloin muistia tarvitaan vähintään 516 GB. Muistin tulee olla tietokoneen (C:)-asemalla. RAM-muistia laitteessa tulisi olla 16 GB.
Varmista, että iOS- ja/tai Android-laitteesta löytyy 3,5 mm kaiutinliitäntä. Tallennustilan suhteen ei ole vaatimuksia, eli kaikki käy. Prosessorin suhteen on sama juttu, mutta Android-laitteilla kalliimpi tarkoittaa nopeampaa laitetta. RAM-muistia laitteessa tulee olla vähintään 4 GB. Otathan huomioon, että Android-laitteissa ilmoitettu RAM-muistin määrä ei välttämättä aina vastaa todellista RAM-muistin määrää (kyse on ns. näennäismuistista). Play-kauppa tunnistaa tämän, eikä näytä Feelmentiä hakutuloksissa, jos todellinen RAM-muistin määrä ei ole riittävän suuri.
Feelmentin sovellus on yhteensopiva Android-laitteilla, joihin on ladattavissa käyttöjärjestelmä Android 9 tai uudempi. Feelmentin sovelluksen lataamista varten laitteessa tulee myös olla Play-kauppa (osassa Huawein laitteista tämä puuttuu). Feelmentin sovellus on yhteensopiva iPhone- ja iPad-laitteilla, joihin on ladattavissa iOS 16 tai sitä uudempi versio.
Suosittelemme aina lähtökohtaisesti langallista yhteyttä niin kaiuttimien kuin nettiyhteyden suhteen, sillä langallinen yhteys takaa paremman käyttövarmuuden. Jos taustamusiikki pätkii, löytyy syy erittäin usein epävakaasta nettiyhteydestä tai langattomista kaiuttimista. Taustamusiikkia voi toki toistaa Feelmentin sovelluksella myös ilman verkkoyhteyttä, mutta se edellyttää soittolistojen lataamista etukäteen offlineen. Tarkemmat ohjeet taustamusiikin offline-käyttöön löydät täältä. Otathan huomioon, että Feelmentin sovelluksen tulee saada yhteys nettiin vähintään kerran kuukaudessa. Näin Feelment saa ajankohtaiset tiedot voimassa olevista tilauksistanne.
Vaikka langattomat kaiuttimet tuntuvat äkkiseltään näppärältä vaihtoehdolta, niiden käyttäminen saattaa koitua kohtaloksi. Langattomat kaiuttimet saattavat toimia pienemmässä tilassa, mutta erityisesti ravintoloiden kohdalla suosittelemme kaapelointia. Bluetooth toimii parhaiten lyhyillä etäisyyksillä, jonka lisäksi seinät, huonekalut ja muut fyysiset esteet voivat heikentää signaalia. Voit siis kuvitella mitä tapahtuu, kun ravintolasi täyttyy asiakkaista, joilla kaikilla on Bluetooth päällä puhelimissaan ja älykelloissaan. Ei mikään ihme, että yhteys alkaa pätkimään!
Ongelmia saattaa tulla myös urheilun langattomassa toistamisessa. Jos laite, jolla käytätte Feelmentin sovellusta on kaukana televisiosta, voi yhteys katkeilla hyvinkin helposti. Sen takia suosittelemme ensisijaisesti langallista yhteyttä (eli kaapelointia) myös urheilun toistamiseen.
Jotta voitte käyttää Feelmentin palveluita laadukkaasti, tarvitsette riittävän nopean ja vakaan Internet-yhteyden. Taustamusiikin ja karaoken käyttöä varten suosittelemme verkon nopeudeksi vähintään 5Mbps. Urheilulähetysten toistamista varten verkon nopeuden tulee olla vähintään 10Mbps per näytettävä lähetys. Jos siis näytät useampaa urheilulähetystä samaan aikaan, tarvitset jokaista lähetystä kohden vähintään 10Mbps nopeuden.
Nyrkkisääntönä on, että älä käytä Feelmentiä asiakasverkossa. Mitä useampi ihminen käyttää samaa vekkoyhteyttä, sitä hitaampi jokaisen netti on. Parhaan ja vakaimman yhteyden saat liittämällä laitteen nettiin verkkokaapelilla. Jos tämä ei ole mahdollista, sijoita reititin mahdollisimman lähelle tietokonetta.
Verkkotyypeistä valokuitu on kaikista nopein ja toimintavarmin. Toki se on myös kaikista kallein hankkia. ADSL-verkkoyhteyden suurin nopeus on vain 8-24 Mbit/s luokkaa, vaikka verkkoyhteys onkin muuten vakaa. 4G mahdollistaa nopeat yhteydet, mutta nopeus vaihtelee suuresti mm. kellonajasta ja ruuhkasta riippuen. Jos käytössäsi on 4G mobiililaajakaista, kannattaa verkon nopeus mitata illalla klo 9-23 välillä, jotta saat mahdollisimman realistisen kuvan verkon nopeudesta. Voit mitata netin nopeuden maksutta osoitteessa fast.com.